Αθλητισμός|12.04.2019 00:30

Europa League: Καρέ νικών για Αρσεναλ, Βαλένθια, Τσέλσι, Μπενφίκα (vids)

Γιάννης Σκόκας

Αγγλικό... νταμπλ έγινε στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Europa League καθώς η Αρσεναλ και η Τσέλσι ήταν οι μεγάλες νικήτριες στις αναμετρήσεις με τη Νάπολι (2-0) και τη Σλάβια Πράγας (0-1) αντιστοίχως, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους ημιτελικούς.

Επίσης, με το... ενάμιση πόδι στον ημιτελικό βρίσκεται η Βαλένθια που με δύο γκολ στο φινάλε επικράτησε 3-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ στον ισπανικό εμφύλιο. Στο τέταρτο ζευγάρι της βραδιάς, μολονότι η Μπενφίκα του εκπληκτικού μικρού Ζοάο Φέλιξ που έκανε χατ τρικ, νίκησε (4-2), η ρεβάνς στη Φρανκφούρτη με αντίπαλο την εξαιρετική Αϊντραχτ που έπαιζε με δέκα παίκτες για μία ώρα, κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Αρσεναλ - Νάπολι 2-0

(Τα γκολ: 15' Ράμσεϊ, 25' αυτ. Κουλιμπαλί)

Η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος έπαιξε 90', ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του ματς απέναντι στη Νάπολι και με δύο γρήγορα γκολ πήρε σημαντικό προβάδισμα. Ιδίως στο πρώτο τέρμα που πέτυχε ο... καταραμένος Ααρον Ράμσεϊ λόγω της μακάβριας φήμης που τον συνοδεύει όταν σκοράρει, οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Εμερι... έκρυψαν την μπάλα σε μια ονειρικά χτισμένη επίθεση. Το 2-0 επιτεύχθηκε δέκα λεπτά αργότερα (25') έπειτα από σουτ του Τορέιρα, αλλά το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Κουλιμπαλί απ' το πόδι του οποίου άλλαξε πορεία η μπάλα.

Δείτε τα γκολ:

Μπενφίκα - Αϊντραχτ Φρανκ. 4-2

(Τα γκολ: 21' πέν., 43', 54' Ζοάο Φέλιξ, 50' Ρούμπεν Ντίας - 40' Γιόβιτς, 72' Πασιένσια)

Πράματα και θάματα έκανε το ανερχόμενο αστέρι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ. Ο 19χρονος Ζοάο Φέλιξ πέτυχε χατ τρικ στην επιβλητική νίκη της Μπενφίκα επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία όμως αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 21' λόγω αποβολής του Ντίκα. Οι Γερμανοί, αν και με δέκα, έδωσαν τη μάχη τους όσο άντεξαν, ισοφάρισαν (1-1) στο 40' με τον Γιόβιτς αλλά έπεσαν πάνω στον καταπληκτικό Φέλιξ που σκόραρε στο 21' με πέναλτι, στο 43' και στο 54', ενώ στο 50' είχε βρει δίχτυα και ο Ρούμπεν Ντίας.

Και πάλι όμως η Αϊντραχτ δεν τα παράτησε μειώνοντας σε 4-2 στο 72' με κεφαλιά του πρώην άσου του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια, σε ένα γκολ πάντως που φέρει ευθύνη (και) ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Ο Ελληνας γκολκίπερ έπαιξε και στα 90' λεπτά, όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Δείτε το χατ τρικ του Φέλιξ:

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Σλάβια Πράγας - Τσέλσι 0-1

Η Τσέλσι είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Σλάβια Πράγας, μια απ' τις ευχάριστες εκπλήξεις του εφετινού Europa League. Οι Λονδρέζοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 25' όταν ο Γουίλιαν σημάδεψε το δοκάρι, αλλά μέχρι εκεί καθώς απέναντί τους βρήκαν μια εξαιρετικά στημένη ομάδα.

Εν τέλει, ο γρίφος για τους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι λύθηκε με κεφαλιά του Αλόνσο στο 86' έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γουίλιαν.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 1-3

(Τα γκολ: 36' πέν. Καθόρλα - 6', 93' Γκέδες, 91' Βας)

Ο ισπανικός εμφύλιος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Βαλένθια που κέρδισε πέναλτι μόλις στο 6'. Παρά το γεγονός όμως ότι ο σπεσιαλίστας Ντάνι Παρέχο νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, Φερνάντεθ, οι Νυχτερίδες είχαν το... κοκκαλάκι καθώς η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Γκέδες, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα (0-1). Η απάντηση των γηπεδούχων ωστόσο ήρθε από την άσπρη βούλα στο 36' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πολύπειρου Σάντι Καθόρλα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ζευγάρι θα έλυνε τις διαφορές του στη ρεβάνς του Μεστάγια, δύο γκολ της Βαλένθια στις καθυστερήσεις με τον Βας και τον Γκέδες, ουσιαστικά έδωσαν τέλος στη... σεμνή τελετή καθώς το 1-3 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Βιγιαρεάλ.

Δείτε τα γκολ:

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη (18/4) στις 10 μ.μ..

Τα ζευγαρώματα στην ημιτελική φάση έχουν ως εξής: Νάπολι/Αρσεναλ - Βιγιαρεάλ/Βαλένθια και Μπενφίκα/Αϊντραχτ Φρ. - Σλάβια Πράγας/Τσέλσι.

ποδόσφαιροΝάπολιΤσέλσιΜπενφίκαEuropa LeagueΑρσεναλ