Αθλητισμός|12.04.2019 11:54

Οπαδός καθηλώθηκε ισόβια κι ο δράστης θα εκτίσει μόνο 3,5 χρόνια

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η τελευταία ανάρτηση µε φωτογραφία του Σον Κοξ στον λογαριασµό του στο Twitter, ανήµερα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, απεικόνιζε τον Ροµπέρτο Φιρµίνο και µια φράση του Βραζιλιάνου επιθετικού, εν όψει αγώνα της Λίβερπουλ: «∆εν ξέρω αν θα φοβηθούν ή όχι, αλλά σίγουρα θα τους κάνουµε δύσκολη τη ζωή. Θα τους κάνουµε να υποφέρουν».

Οπως, δυστυχώς, υποφέρει σιωπηλά εδώ και δώδεκα µήνες ο 53χρονος Ιρλανδός διευθυντής Πωλήσεων, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος το µόνο που έκανε στις 24 του περασµένου Απριλίου ήταν να πάει στο «Ανφιλντ» για να δει την αγαπηµένη του οµάδα να παίζει κόντρα στη Ρόµα για τα ηµιτελικά του Champions League.

Στον δρόµο για το γήπεδο, ένας τύπος ονόµατι Σιµόνε Μαστρέλι άρπαξε το κασκόλ που φορούσε ο Κοξ και µε ένα πολύ δυνατό χτύπηµα τον ξάπλωσε κάτω. Ο 30χρονος Ιταλός, παντρεµένος µε παιδιά, έσπευσε να χαθεί µέσα στο πλήθος, µπήκε στο γήπεδο και είδε το µατς σαν να µη συνέβη τίποτα. Την επόµενη µέρα επέστρεψε στην Ιταλία, αλλά έξι µήνες αργότερα συνελήφθη από την αστυνοµία, αφού εντοπίστηκε από κάµερες ασφαλείας.

Με τη σύζυγό του, Μαρτίνα

Ο οπαδός της Ρόµα παραδέχθηκε την ενοχή του και τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών. «Παρότι είναι ικανοποιητικό να µαθαίνεις ότι ο κύριος Μαστρέλι θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 3,5 ετών, έδωσε στον Σον και την οικογένειά µας µια καταδίκη εφ’ όρου ζωής» λέει µε παράπονο η Μαρτίνα Κοξ, σύζυγος ενός ανθρώπου που υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κρανίο, µε αποτέλεσµα να µην µπορεί να εξυπηρετηθεί µόνος του, να είναι καθηλωµένος σε αναπηρικό καροτσάκι χωρίς να µπορεί καν να µιλήσει και να διαµένει έκτοτε σε νοσοκοµειακή µονάδα για µια πολύ αργή και επώδυνη αποθεραπεία µε άγνωστη κατάληξη.

«Ευχαριστώ»

Ο Σον θα κλείσει τα 54 του χρόνια την επόµενη Τρίτη. Η οικογένεια και οι φίλοι του, όµως, θα του κάνουν απόψε ένα πρόωρο δώρο γενεθλίων. Στο στάδιο «Αβίβα» του ∆ουβλίνου, οµάδες θρύλων της Λίβερπουλ και της Εθνικής Ιρλανδίας θα τεθούν αντιµέτωπες σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου θα µπουν στον κουµπαρά για τη θεραπεία του άτυχου φιλάθλου, η οποία φτάνει τα δύο εκατοµµύρια λίρες. Μέσω ∆ιαδικτύου, έχει µαζευτεί ήδη πάνω από ένα εκατοµµύριο. Ο Σον, για πρώτη φορά µετά την επίθεση, θα βγει για πάνω από δύο ώρες από το νοσοκοµείο, για να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» πάνω από 25.000 θεατές. Είναι σίγουρο πως µε τα µάτια, µε τα οποία εκφράζεται πλέον, θα πει πολλά. Το «ευχαριστώ» ήταν η µοναδική λέξη που ψέλλισε, ευχαριστώντας µέσω βίντεο και µε σηκωµένο τον αντίχειρα του δεξιού χεριού όσους τον βοηθούν.

Λίβερπουλ