Αθλητισμός|12.04.2019 11:40

Ολυμπιακός: Ο «θυσίες» του Αβραάµ Παπαδόπουλου για τη µεγάλη επιστροφή

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η επιστροφή του Αβραάµ Παπαδόπουλου στον Ολυµπιακό τον Ιανουάριο έγινε τόσο γρήγορα και τόσα αθόρυβα ώστε πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί µια ενδιάµεση στάση πριν κρεµάσει τα παπούτσια του στο φινάλε της περιόδου. Στο µυαλό του 34χρονου στόπερ, όµως, µόνο έτσι δεν είναι τα πράγµατα.

Ο έµπειρος αµυντικός «σκοτώνεται» στη δουλειά, περιµένοντας την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει ξοφλήσει και πως έχει ακόµη να προσφέρει στην οµάδα που έζησε τις πιο έντονες στιγµές της καριέρας του. ∆εν είναι τυχαίο ότι µέχρι και ο «∆ιόσκουρος», Βασίλης Τοροσίδης, τον πειράζει σχεδόν καθηµερινά µε ποσταρίσµατα στα social media, βλέποντάς τον να κάνει µε τις ώρες ατοµικό πρόγραµµα υπό την επίβλεψη του γυµναστή Χρήστου Μουρίκη.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ένας ποδοσφαιριστής που έχει κατά νου την απόσυρση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν θα έκανε µέχρι και ατοµικές προπονήσεις. ∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι, σύµφωνα µε τους συµπαίκτες του και την τεχνική ηγεσία, µε τη δουλειά που έχει ρίξει από τον Γενάρη έως τώρα, είναι έτοιµος να µπει και να παίξει σαν να µην πέρασε µια µέρα από την τελευταία φορά.

Ολα αυτά, βέβαια, δεν έχουν να κάνουν µόνο µε την τρέλα του Αβραάµ, ο οποίος θέλει, όταν έρθει η ώρα, να αποχωρήσει µε ψηλά το κεφάλι. Εχουν να κάνουν και µε τις ανάγκες που µπορούν να προκύψουν στην οµάδα, όχι τώρα που η σεζόν φτάνει στο τέλος της αλλά και στο ξεκίνηµα της επόµενης.

Νέα δεδοµένα

Ξέρει, άλλωστε, από πρώτο χέρι ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού και δη στα προκριµατικά εισόδου στο Champions League είναι πιθανό ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει στα χέρια του περιορισµένες λύσεις. Ο Ρόντερικ Μιράντα πρόκειται να επιστρέψει στη Γουλβς µε την ολοκλήρωση του δανεισµού του. Οι Μεριά, Σισέ θα έχουν υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Το πότε θα επιστρέψουν θα εξαρτηθεί από την πορεία των οµάδων τους, ενώ θα πρέπει να πάρουν και τουλάχιστον δέκα ηµέρες άδεια.

Το βήµα του Βούκοβιτς παραµένει µετέωρο, παρότι δεσµεύεται µε συµβόλαιο για ακόµη µία σεζόν. Ο Σέρβος στόπερ είναι πιθανό να αποχωρήσει, αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο στα κρίσιµα µατς του καλοκαιριού. Από την άλλη πλευρά, αναµένεται η άφιξη του Σενεγαλέζου Ουσεϊνού Μπα της Γκαζελέκ Αζαξιό, ο οποίος θα περάσει από το µικροσκόπιο του Μαρτίνς στη διάρκεια της προετοιµασίας, ενώ θα αποκτηθεί και τουλάχιστον ένας στόπερ πρώτης γραµµής.

Το θέµα είναι, όµως, ότι ο Πορτογάλος κόουτς αποφεύγει το ρίσκο αν κρίνει ότι ένας παίκτης δεν είναι 100% έτοιµος και σωστά... προγραµµατισµένος. Εχει άδικο, λοιπόν, ο Αβραάµ να πιστεύει ότι µπορεί να έχει ακόµη µία ευκαιρία και ίσως ακόµη περισσότερες; Μάλλον όχι...

ΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςΑβραάμ Παπαδόπουλος