Αθλητισμός|12.04.2019 11:44

Μεγάλοι στόχοι, µεγάλοι µπελάδες στην ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Με τους διαδοχικούς δανεισµούς των Αραούχο και Πόνσε, η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της, αλλά προσωρινά. Το καλοκαίρι επιθυµούν να βρουν µια µόνιµη λύση, που θα δίνει ποιότητα και προοπτική.

Εύλογα επιχειρεί πρώτιστα να βρει λύση σε αυτούς που ξέρει. Αλλωστε, αµφότεροι έδωσαν εντυπωσιακό δείγµα γραφής και στην ΑΕΚ θα ήθελαν να συνεχίσει κάποιος εκ των δύο στα κιτρινόµαυρα. Ωστόσο, Πόνσε και Αραούχο δεν ανέβασαν µόνο τον πήχη των αγωνιστικών απαιτήσεων, αλλά έβαλαν σε δυσθεώρητα -µέχρι τώρα για την ΑΕΚ ύψη τα οικονοµικά δεδοµένα.

Λόγω ηλικίας, µεταπωλητικής αξίας, αλλά και αγωνιστικών χαρακτηριστικών, φαίνεται πως ελαφρύ προβάδισµα στις προτιµήσεις των «κιτρινόµαυρων» έχει ο Πόνσε. Τα δεδοµένα για την απόκτησή του είναι ξεκάθαρα, αλλά προτού φτάσει η στιγµή των επαφών µε τη Ρόµα, η ΑΕΚ πρέπει να βρει άκρη µε τον Αργεντινό φορ. ∆ιόλου εύκολο, καθώς ο Πόνσε δεν κρύβει πως θέλει να αγωνιστεί σε καλύτερο πρωτάθληµα. Πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως στο αδιάκοπο πρέσινγκ που δέχεται ο Πόνσε από παράγοντες της ΑΕΚ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και παραπέµπει σε εξελίξεις µετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, στην ΑΕΚ επιχειρούν να πετύχουν κάποιους µίνιµουµ στόχους. Πρώτιστα, να κλείσουν τους δρόµους σε άλλους ενδιαφερόµενους εντός συνόρων για τον Πόνσε. Ηδη πληθαίνουν τα δηµοσιεύµατα για Ολυµπιακό, αλλά και ΠΑΟΚ. Στην ΑΕΚ δεν είχαν προβλέψει να τεθεί ρήτρα για άλλη ελληνική οµάδα.

Ωστόσο, ποντάρουν σε δύο δεδοµένα: 1) Στην επιφυλακτική στάση του παίκτη για να παραµείνει στην Ελλάδα και 2) Στην πρόθεση της Ρόµα να πουλήσει -ακριβότερα από τα 6 εκατ. ευρώ που συµφώνησε πέρυσι µε την ΑΕΚ- ή να χρησιµοποιήσει ως αντάλλαγµα για άλλη µεταγραφή τον Αργεντινό. Στο δεύτερο ενδεχόµενο, µάλιστα, η ΑΕΚ εκτιµά πως µπορεί να συµµετάσχει µε την περίπτωση του Μπάρκα.

Και ο Αραούχο

Ανάλογες δυσκολίες, πάντως, θα υπάρξουν και για τον Αραούχο. Μόλις χθες ο πρόεδρος της Λας Πάλµας εξέφρασε τις αξιώσεις του για τον παίκτη, ξεκαθαρίζοντας π ως δεν δανείζεται, ούτε πωλείται κατά ποσοστό ή µε ποσό µικρότερο των 5 εκατ. ευρώ. Στην ΑΕΚ δεν είναι βέβαιοι πως θα φτάσουν σε τέτοια νούµερα. Ποντάρουν, ωστόσο, στη θέληση του Αραούχο και εκτιµούν πως πρόκειται για πρώιµα παιχνίδια τακτικής. Πάντως, ήδη κινούνται στην αγορά και για κάποιες άλλες επιλογές επιθετικών, που θα βρίσκονται πιο κοντά στα στάνταρ της οµάδας

Σέρχιο ΑραούχοΕζεκιέλ ΠόνσεΑΕΚ