Αθλητισμός|12.04.2019 16:04

Βασιλειάδης: «Μάχη με τον χρόνο να γίνει ο τελικός με VAR»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη και τη Sportexpo, πως γίνεται προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με το σύστημα VAR για πρώτη φορά. 

«Η Ομοσπονδία αποφάσισε σωστά για την αναδιάρθρωση και προχωράμε τώρα στο νομοθετικό κομμάτι, που όμως δεν αφορά τις ομάδες, αλλά τη δομή κατηγοριών. Δεν θα δούμε άμεσα αποτέλεσμα. Ολες οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, θέλουν τουλάχιστον ένα βάθος πενταετίας και συνεχούς προσπάθειας. Ηδη έχουμε ένα καλύτερο καθεστώς στη διαιτησία, είτε με τους ξένους διαιτητές, την ξένη ΚΕΔ είτε με το VAR που έρχεται. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο να προλάβουμε τον τελικό. Προσπαθεί και η Ομοσπονδία, προσπαθούμε και εμείς. Υπάρχει περίπτωση να προλάβουμε. Πιστεύω πάντως ότι δεν θα είναι το VAR το πρόβλημα στον τελικό, αλλά οι οπαδοί», σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού στον Arena FM.

O υφυπουργός μίλησε και στον Libero FM για τον τελικό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. «Κατ’ αρχήν δεν είναι σωστό να μιλάμε για τον τελικό, όταν δεν έχουν τελειώσει οι ημιτελικοί και είναι και προσβλητικό για τις υπόλοιπες ομάδες. Η ομοσπονδία είναι αυτή που θα πάρει τις αποφάσεις, αλλά εγώ περιμένω ένα σχέδιο κι ένα πλάνο, για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο αγώνας δρόμου που δίνουμε, δεν είναι για το πόσα εισιτήρια θα έχει η κάθε ομάδα, που δε μπορεί να απομονώσει τους 200 που κάνουν τις καφρίλες».

«Δίκαια ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος: «Θα είναι πολύ ευχάριστο και το λέω χωρίς καμία πολιτική χροιά, μια μεγάλη ομάδα να κατακτά ξανά το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε τις λιγότερες δυνατές σκιές. Θέλω να τονίσω ότι στα τελευταία πρωταθλήματα, έχουμε τις λιγότερες σκιές, αλλά και πολλά προβλήματα. Πέρσι, αντιμετωπίσαμε όλο αυτό που αντιμετωπίσαμε. Τα δικαστήρια, τις ιστορίες αυτές, αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά και το ποδόσφαιρο αδίκησε τον εαυτό του, γιατί ήταν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, μέχρι το σημείο που άρχισαν οι αντιδικίες. Νομίζω ήταν μια καλή χρονιά και ο ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν, κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα».

Για την ΠΑΕ Άρης και τα πλάνα εργασιών στο «Κλ. Βικελίδης»: «Για το ποδόσφαιρο έχουμε πει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειες να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις, εφόσον υπάρχουν μελέτες, εμείς μπορούμε να βρούμε λύσεις χρηματοδότησης. Και αυτό κάνουμε ήδη. Βρίσκουμε τον τρόπο για την χρηματοδότηση, πιστεύω ότι μία σύγχρονη εγκατάσταση μπορεί να βοηθήσει για το μέλλον. Περιμένω λοιπόν τον Άρη». 

Για τον μπασκετικό Άρη και τις επαφές για το Αλεξάνδρειο: «Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Υπάρχει η βούληση από εμάς, σεβόμενοι την τεράστια ιστορία του Άρη, να βρούμε μία λύση που δεν θα βλάπτει το Κράτος αλλά ούτε τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Παράλληλα σεβόμενοι την ιστορία του ΑΡΗ να βρούμε μία αποδεκτή λύση». 

ΕΠΟποδόσφαιροΓιώργος ΒασιλειάδηςVAR