Αθλητισμός|12.04.2019 20:08

Πόντους Βέρνμπλουμ: Ο επίμονος Σουηδός του ΠΑΟΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ συμπληρώνει τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά τη ρήξη αχίλλειου τένοντα που είχε υποστεί στις αρχές Δεκεμβρίου και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Σουηδός έχει αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση, από τη πρώτη μέρα που επιβεβαιώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός μέχρι και τώρα, που έχει μπει στο τελευταίο στάδιο, και περιμένει καρτερικά τη στιγμή που θα μπορεί να βάλει μπάλα στις προπονήσεις, έχει κάνει τους πάντες στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο να μιλούν για την μεγάλη του πίστη και διάθεση να βάλει πλάτη στο πρόβλημα που τον έθεσε εκτός μάχης.

Η συνέπεια που έδειξε σε όλες αποθεραπείες, η διάθεσή του να ψάξει το τρόπο με τον οποίο θα φτάσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στη στιγμή που θα τελειώσει το «μαρτύριό» του, δικαιολογεί το προσωνύμιο «Βίκινγκ» που του είχε δοθεί όχι μόνο λόγω καταγωγής αλλά και λόγω χαρακτήρα.

Μιλώντας στη κάμερα της «Novasports» για όλα όσα έχουν συμβεί στο διάστημα της αποθεραπείας του, ο Βέρνμπλουμ σημείωσε: «Άφησα τα πάντα στους γιατρούς και προσπάθησα να αδειάσω το μυαλό και να δουλέψω. Συνεργάζομαι άψογα με τον γιατρό και την ομάδα των φυσικοθεραπευτών. Δεν σκέφτομαι ότι ήμουν άτυχος ή κάτι τέτοιο. Αυτές τις σκέψεις τις κράτησα μακριά.

Είναι λίγο βαρετό να μην παίζει αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσω δυνατός. Δεν ρωτάω το πότε γυρνάω. Θα γυρίσω όταν μου πουν ότι είμαι έτοιμος. Δεν αμφιβάλω ότι του χρόνου θα είμαι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες του πρωταθλήματος. Έχω ξεκινήσει τρέξιμο και σιγά σιγά θα μπω στις προπονήσεις. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το δύσκολο.

Είναι βαρετό να κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Θα ήταν χειρότερα αν έπρεπε να το κάνω όλο αυτό στη Σουηδία. Το κάνω λοιπόν εδώ με ένα εξαιρετικό τιμ που με βοηθάει και με στηρίζει. Μου αρέσει να προπονούμαι, οπότε σωματικά δεν ήταν κάτι για μένα» .

ΠΑΟΚποδόσφαιροΠόντους Βέρνμπλουμ