Αθλητισμός|13.04.2019 00:12

Ποδοσφαιρικά διαμάντια: Πού θα παίξουν Ντε Λιχτ, Φέλιξ, Γιόβιτς (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Είναι τα πιο «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής αγοράς, η οποία αναμένεται αυτό το καλοκαίρι να έχει την τιμητική της, ελλείψει και μιας μεγάλης διοργάνωσης που να αφορά την Ευρώπη (διεξάγονται το Κόπα Αμέρικα και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής).

Ματάις ντε Λιχτ, Ζοάο Φέλιξ και Λούκα Γιόβιτς βρίσκονται πολύ ψηλά στις λίστες των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι, από την επόμενη σεζόν, δεν θα αγωνίζεται σε Αγιαξ, Μπενφίκα και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα.

Ο Ντε Λιχτ, στα 19 του αρχηγός ενός εξαιρετικού Αγιαξ, είναι ο κεντρικός αμυντικός του μέλλοντος, αλλά και του παρόντος. Προσωπικότητα και ωριμότητα 30άρη, έχει ήδη στα πόδια του πολλά μεγάλα παιχνίδια και είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ποια ομάδα θα είναι η τυχερή που θα κάνει δικό της τον Ντε Λιχτ, με ένα ποσό που θα αγγίζει (τουλάχιστον) τα 70-80 εκατομμύρια ευρώ; Σύμφωνα με τον προπονητή του στον Αγιαξ, Ερικ τεν Χαγκ, δύο ομάδες έχουν αυτή την στιγμή το προβάδισμα.

«Μπάγερν ή Μπαρτσελόνα»

«Οι πιθανότητες να παραμείνει ο Ντε Λιχτ μαζί μας του χρόνου είναι μηδέν. Θα φύγει, αλλά δεν ξέρω αν θα πάει στην Μπάγερν Μονάχου ή την Μπαρτσελόνα» αποκάλυψε ο τεχνικός του «Αίαντα» για τον νεαρό στόπερ, ο οποίος ενδέχεται να ακολουθήσει τον δρόμο του φίλου και συμπαίκτη του, Φρένκι ντε Γιονγκ, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα παίζει στην Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν είχαν επίσης υπόψη τους τον Ντε Λιχτ, αλλά φαίνεται πως Βαυαροί και Καταλανοί βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά στις διαπραγματεύσεις με τον Αγιαξ και τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μίνο Ραϊόλα.

 

Θέλει να «ψηθεί»

Ο Ντε Λιχτ στάθηκε μια χαρά στο πρώτο ματς με την Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League, παρ’ ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε (ξανά) να σκοράρει.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι το ίνδαλμα του Ζοάο Φέλιξ, του 19χρονου μεσοεπιθετικού που έκλεψε την παράσταση στο 4-2 της Μπενφίκα επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για τα προημιτελικά του Europa League, με τρία γκολ και μια ασίστ.

Δέκα ομάδες (!) έχουν χτυπήσει την πόρτα του μάνατζερ του θαυματουργού πιτσιρικά, Πέντρο Κορντέιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

Παρ’ όλα αυτά ο Ζοάο Φέλιξ, η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του οποίου φτάνει τα… 120 εκατομμύρια ευρώ (!), σκέφτεται να μείνει για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου – Ανδρέα Σάμαρη, προκειμένου να «ψηθεί». Δεν θα είναι εύκολο, πάντως, γιατί είναι περιζήτητος.

Σκέψεις για παραμονή

Στο παιχνίδι του «Λουζ» της Λισσαβόνας, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε στείλει σκάουτ για να δει άλλον ποδοσφαιριστή, αλλά θαμπώθηκε από τον Ζοάο Φέλιξ. Ο «άλλος παίκτης» ήταν ο Λούκα Γιόβιτς.

Ο 21χρονος Σέρβος επιθετικός της Αϊντραχτ, ο οποίος πραγματοποιεί την σεζόν της καριέρας του (25 γκολ και εφτά ασίστ σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις), βρίσκεται στο στόχαστρο «κολοσσών» όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρ’ ότι αρχικά έδειχνε αποφασισμένος να κάνει το «άλμα καριέρας» αυτό το καλοκαίρι, ο Γιόβιτς σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Φρανκφούρτη και να περιμένει, αφού θεωρεί (και όχι άδικα) ότι σε Μπάρτσα και Ρεάλ δεν θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ελέω της παρουσίας των Λουίς Σουάρες και Καρίμ Μπενζεμά αντίστοιχα.

 

μεταγραφέςΜατάις ντε ΛιχτποδόσφαιροΛούκα ΓιόβιτςΖοάο Φέλιξ