Αθλητισμός|12.04.2019 23:56

Γιουβέντους: Κάστανος αντί… Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την πιο όμορφη μέρα της ποδοσφαιρικής ζωής του ενδέχεται να ζήσει ο Γρηγόρης Κάστανος. Ο 21χρονος Κύπριος μεσοεπιθετικός, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, είναι πιθανό να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, θέλοντας να ξεκουράσει παίκτες ενόψει της ρεβάνς με τον Αγιαξ για τα προημιτελικά του Champions League (Τρίτη 16/04, 22:00), άφησε Κριστιάνο Ρονάλντο, Μίραλεμ Πιάνιτς, Μάριο Μάντζουκιτς και Μπλες Ματουιντί εκτός αποστολής για το ματς πρωταθλήματος της «Γηραιάς Κυρίας».

Με νίκη το Σάββατο (13/04, 16:00) στην έδρα της ΣΠΑΛ, η Γιούβε θα κατακτήσει και μαθηματικά το όγδοο διαδοχικό πρωτάθλημά της (!) και 35ο στην ιστορία της. Και αυτή η στέψη ενδέχεται να έχει και… κυπριακό άρωμα.

Ο Κάστανος, ο οποίος έχει παίξει δανεικός σε Πεσκάρα και Ζούλτε Βάρεγκεμ, δεν έχει καταφέρει ακόμα να παίξει σε επίσημο παιχνίδι με την πρώτη ομάδα, κάτι που πιθανόν να συμβεί σε λίγες ώρες, αφού συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή (θα κοπούν δύο παίκτες).

Αν, μάλιστα, αγωνιστεί έστω και ένα λεπτό, η Ενωση Νέων Παραλιμνίου, ομάδα από την οποία μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2014 στην Γιούβε (ο Κάστανος έχει γεννηθεί στο Παραλίμνι), θα καρπωθεί εκατό χιλιάδες ευρώ, αφού αυτή η συμφωνία είχε γίνει, όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή.

Ο Κάστανος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη καταγράψει 18 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Κύπρου, σκοράροντας στις 13 Οκτωβρίου του 2018, σε ήττα με 2-1 από την Βουλγαρία στην Σόφια, σε ματς για το Nations League.

Δείτε το video με highlights του Κάστανου:

Κριστιάνο ΡονάλντοΓιουβέντουςΓρηγόρης Κάστανοςποδόσφαιρο