Αθλητισμός|13.04.2019 20:13

6ος Μαραθώνιος Ρόδου: Τρέχουν αθλητές από 47 χώρες

Ντέπη Χιωτοπούλου

Λίγες μόνο ώρες απομένουν από την έναρξη του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Αύξηση στη συμμετοχή των αθλητών σε σχέση με πέρυσι, κατά 20%, καταγράφεται στη συμμετοχή των αθλητών, που θα συμμετέχουν, στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, ο οποίος διεξάγεται, αύριο, Κυριακή 14 Απριλίου, στην πόλη της Ρόδου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ελκυστική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα και τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, η οποία όπως δείχνουν τα νούμερα προσελκύει το ενδιαφέρον δρομέων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Συμμετοχή και από Κένυα

Ο φετινός Μαραθώνιος Ρόδου ανεβαίνει ένα επίπεδο πιο ψηλά, με την παρουσία του σπουδαίου Κενυάτη δρομέα Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, ο οποίος θα πάρει μέρος στο Μαραθώνιο ως προσκεκλημένος αθλητής, με στόχο μία επίδοση κάτω από 2:20:00.

«Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου, καθιστά τη διοργάνωση μοναδική» δηλώνει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Μαριέτα Παπαβασιλείου για τον αυριανό αγώνα προσθέτοντας «φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε η γιορτή όλων των Ροδιτών να στεφθεί με επιτυχία».

Να σημειώσουμε ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS. Για περισσότερες πληροφορίες https://rhodesmarathon.gr.

Τέλος, να αναφέρουμε, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βραβεύτηκε στα πρόσφατα Tourism Awards 2019, για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, με το χρυσό βραβείο, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες όλων όσων συμμετέχουν για την άρτια διοργάνωση του μαραθωνίου, εδώ και έξι χρόνια.  

6ος διεθνής μαραθώνιος Ρόδου