Αθλητισμός|07.11.2018 19:54

Λουτσέσκου: «Στην Τούμπα υποτιμήσαμε τη Βίντι»

Αντώνης Τσακαλέας

Στην «Groupama Arena» βρέθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ, για την συνέντευξη Τύπου και την τελευταία προπόνηση πριν από την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/11, 19:55) με αντίπαλο την Βίντι. Ράζβαν Λουτσέσκου και Χοσέ Κρέσπο τοποθετήθηκαν για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ουγγαρίας, με τον Ρουμάνο τεχνικό και τον Ισπανό αμυντικό να συμφωνούν στην αναγκαιότητα της νίκης προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπει σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στην τοποθέτησή του για την δεύτερη αναμέτρησή του με την Βίντι, ανέφερε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Με ενδιαφέρει να προετοιμάσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για να κάνουμε το παιχνίδι μας, από το να μπω σε διαδικασία υπολογισμών για την πρόκριση από τον όμιλο. Ξέρουμε όλοι πως ο καθένας μας θέλουμε σαν τρελοί να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το έχουμε ανάγκη μετά από όσα έγιναν την περσινή σεζόν.  Την ίδια στιγμή, έχοντας δύσκολα παιχνίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, προσπαθήσαμε να τα συνδυάσουμε και η μόνη φορά που δεν το καταφέραμε ήταν με την Βίντι στην έδρα μας. Υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας, αποπροσανατολιστήκαμε από τα μέχρι τότε αποτελέσματα τόσο τα δικά μας όσο και της Βίντι, και αυτό ήταν το λάθος μας. Νομίζαμε οτι θα κερδίζαμε εύκολα. Ως «αφεντικό» του ΠΑΟΚ οφείλω να πάρω τις σωστές αποφάσεις, να στήσω την στρατηγική της ομάδας για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της». Ερωτηθείς για τους Μαουρίσιο και Χατσερίντι, είπε: «Ο Μαουρίσιο είναι καλά και θα είναι στην 18άδα. Εχει κάνει καλές προπονήσεις. Ο Χατσερίντι είπε κάτι φυσιολογικό. Ο κάθε ποδοσφαιριστής που δεν παίζει, θέλει να αγωνίζεται και να φύγει αν δεν συμβαίνει αυτό. Εμείς έχουμε ένα ζευγάρι κεντρικών αμυντικών που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που παίζουμε και έχει καλές επιδόσεις τόσο από εκείνους όσο συνολικά από την αμυντική γραμμή, και είναι δύσκολο για κάποιον άλλον να μπει σε αυτή».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Χοσέ Κρέσπο, που αναφέρθηκε τόσο στην αναμέτρηση της Πέμπτης όσο και στην συμπλήρωση 100 αγώνων με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» σε περίπτωση που αγωνιστεί κόντρα στην Βίντι, σημειώνοντας: «Αυτό που μάθαμε από την πρώτη αναμέτρηση είναι πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο Europa League. Αν δεν το αντιμετωπίσεις σωστά, τότε θα έχεις πρόβλημα, και αυτό σκεφτόμαστε για το παιχνίδι στην Ουγγαρία. Θα είναι το 100ο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα ήθελα να το συνδυάσω με μια νίκη. Δεν σκέφτομαι τα όσα έγιναν μέχρι τώρα, κοιτάζω το μέλλον, και σκέφτομαι το πως θα βοηθήσω την ομάδα μου να πετυχαίνει νίκες».

ΠΑΟΚ