Αθλητισμός|14.04.2019 16:34

Διαιτητής ζητάει αποζημίωση μαμούθ επειδή αθλητής ήταν φορέας του HIV!

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Μάρκος Ροσάλες ήταν ο διαιτητής των μεγάλων τελικών στην επαγγελματική πυγμαχία με τεράστια και πολυετή καριέρα στα ρίνγκ όμως πλέον διεκδικεί τεράστια αποζημίωση από τους διοργανωτές του επαγγελματικού κικμπόξινγκ αλλά και της αθλητικής επιτροπής της Πολιτείας της Καλιφόρνια.

Τον Μάρtιο του 2018 ο Ροσάλες κλήθηκε να διευθύνει έναν τελικό του επαγγελματικού τουρνουά kickboxing Glory που μάλιστα οι δύο μονομάχοι μάτωσαν κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ροσάλες πληροφορήθηκε πως ένας από τους δύο αθλητές του αγώνα ήταν θετικός στον ιό του HIV και κυριολεκτικά κατέρρευσε.

Επικοινώνησε με την οργανωτική επιτροπή η οποία επιβεβαίωσε «τα κακά νέα» που δεν ήταν άλλα από το γεγονός πως ένας από τους αθλητές ήταν φορές του HIV.

Εχασαν τον ύπνο τους

Ο Ροσάλες αλλά και η σύζυγος του έχασαν τον ύπνο τους. Ο ίδιος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πέρασε μεγάλη δοκιμασία μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που απέδειξαν πως δεν είχε προσβληθεί από τον ιό HIV. Η ζημιά όμως που είχε προκληθεί ήταν ανεπανόρθωτη.

Εξαιτίας του γεγονότος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και άρχισε δικαστικό αγώνα κατά των διοργανωτών αλλά και της αθλητικής επιτροπής της Πολιτείας της Καλιφόρνια κατηγορώντας τους για εγκληματική αμέλεια και κενά κανονισμών που θέτουν σε κίνδυνο του αγωνιζόμενους και τους εμπλεκόμενους όπως οι διαιτητές και οι προπονητές.

Αποζημίωση μαμούθ

Το δικαστήριο μετά από δύο αναβολές αναμένεται να εκδικάσει τελικά την υπόθεση εντός των ημερών. Ο Ροσάλες έχει αρνηθεί κάθε εξωδικαστικό συμβιβασμό και διεκδικεί αποζημίωση μαμούθ για την ηθική και επαγγελματική βλάβη που υπέστη.

Παράλληλα ζητάει και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με πιο αυστηρούς ελέγχους ώστε να προστατεύονται οι διαιτητές και όλοι εμπλεκόμενοι όταν αθλητές φορείς του HIV θελήσουν να αγωνιστούν στα επίσημα πρωταθλήματα.

διαιτητήςπυγμαχίαΣπορκικμπόξινγκHIV