Αθλητισμός|08.11.2018 00:07

«Έπεσε» με αξιοπρέπεια: Μπάγερν - ΑΕΚ 2-0

Σταύρος Καζαντζόγλου

Με ένα αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Σλοβένος διαιτητής Γιουνγκ σε μαρκάρισμα του Ούρος Τσόσιτς πάνω στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ένα γκολ δείγμα της σπάνιας κλάσης του Πολωνού φορ, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με 2-0.

Η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από την τραβηγμένη απόφαση στο 31'. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά από στατική φάση οι Γερμανοί χτύπησαν ξανά.

Ο Mαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του ιδιαίτερα επιφυλακτικά, απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιες δυνατότητες παρά την κρίση που περνά. Για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά η ΑΕΚ έπαιξε με διάταξη 5-3-2, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο γεμάτος άξονας βοήθησε την ΑΕΚ να διατηρήσει τους Γερμανούς μακριά από την εστία του Βασίλη Μπάρκα, που δεν είχαν λύσεις για να απειλήσουν. Μάλιστα, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου (5').

Το πέναλτι που άλλαξε τη ροή του αγώνα

Η φάση που άλλαξε τη ροή του ματς ήταν το πέναλτι, καθώς προκάλεσε εκνευρισμό και έντονες διαμαρτυρίες από τους «κιτρινόμαυρους». Πάντως, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γρήγορα την αυτοκυριαρχία της και να φέρει το ματς στα δικά της μέτρα. Ωστόσο, μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας έφερε το δεύτερο γκολ στο 71', έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια του Λεβαντόφσκι.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ρίσκαρε στα τελευταία 15', μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-2-3-1 και ρίχνοντας στο ματς Γκάλο και Μπογέ. Η Μπάγερν βρήκε κενούς χώρους, είχε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ είχε τον Μπάρκα σε μεγάλη βραδιά με πολύ σημαντικές επεμβάσεις και το σκορ δεν πήρε διαστάσεις. Η ΑΕΚ δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να βρει κάτι περισσότερο μέσα στο Μόναχο και έφυγε με την τέταρτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις στους ομίλους του Champions League.

Ελπίζει ακόμα για πρόκριση

Μπορεί η ΑΕΚ να ηττήθηκε με 2-0 όμως , υπήρχαν ευχάριστα νέα από τη Λισαβόνα, καθώς η Μπενφίκα έμεινε στο 1-1 με τον Αγιαξ (29' Ζόνας - 61' Τάντιτς). Αυτό σημαίνει πως στα δύο επόμενα παιχνίδια – με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ και την Μπενφίκα στην Πορτογαλία – η ΑΕΚ μπορεί με δύο νίκες να είναι εκείνη που θα περάσει ως τρίτη στο Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλαμπα, Μίλερ, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87΄Σάντσες), Ριμπερί (84' Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (91΄Βάγκνερ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78' Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67' Μοράν), Μάνταλος (79' Μπογέ), Πόνσε.

ΑΕΚΜπάγερν Μονάχου