Formula 1: Θρίαμβος του Νόρις στο... σπίτι του Φερστάπεν! Μείωσε τη διαφορά ο Βρετανός απ' τον Ολλανδό
NewsroomΟ Λάντο Νόρις κυριάρχησε στο ολλανδικό γκραν πρι και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1.
Ο Βρετανός οδηγός της McLaren κατάφερε να κρατήσει άνετα πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, και να σταματήσει το αήττητο σερί του Ολλανδού στην πατρίδα του όπου ο πιλότος της Red Bull μετρούσε τρεις σερί νίκες από το 2021. Μολονότι ο Φερστάπεν πέρασε στο ξεκίνημα του αγώνα τον Νόρις, ο Άγγλος επανέκτησε την πρωτιά στον 17ο γύρο και κυριάρχησε μέχρι το φινάλε.
Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, που έκανε εξαιρετικό αγώνα. Στη βαθμολογούμενη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Πιάστρι, Σάινθ, Πέρες, Ράσελ, Χάμιλτονη, Γκασλί και Αλόνσο.
Ο Νόρις που είναι εξαιρετικός στους τελευταίους αγώνες, μείωσε τη διαφορά στους 70 βαθμούς απ' τον προπορευόμενο Φερστάπεν (295 αντί 225 βαθμούς). Στους 30 βαθμούς μείωσε και η McLaren τη διαφορά από τη Red Bull (434 αντί 404) κι ενώ απομένουν εννέα αγώνες.
Το επόμενο γκραν πρι (16ο της σεζόν) είναι προγραματισμένο το τριήμερο 30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου στη Μόντσα.
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης