Αθλητισμός|14.04.2019 21:23

Super League: «Αντίο» με πάρτι σε γήπεδο κι εξέδρα για τον Ολυμπιακό

Newsroom

Αν μη τι άλλο, φέτος, έπαιξε ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τους εν Ελλάδι στόχους του, ωστόσο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε κατά γενική ομολογία ωραία μπάλα και βάζει παρακαταθήκη για μία ακόμη καλύτερη πορεία του χρόνου, αν κι εφόσον βέβαια παραμείνουν ο Πορτογάλος στο τιμόνι και οι παίκτες που... τράβηξαν το κουπί στη φετινή χρονιά.

Στο τελευταίο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για φέτος, ο κόσμος, όχι μόνο δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα του, αλλά έδωσε και βροντερό «παρών», καθώς πάνω από 25.000 οπαδοί παρακολούθησαν το ματς με την Ξάνθη και οι «ερυθρόλευκοι» τους αντάμειψαν με τέσσερα γκολ και πολλές φάσεις.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ήταν υπερηχητικός, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με 13 τελικές, οι εννέα εκ των οποίων εντός εστίας. Ο φορμαρισμένος Γκιγέρμε σημείωσε δύο τέρματα και έφτασε τα τέσσερα σε τρία παιχνίδια σκοράροντας με κεφαλιά (10') και σουτ (16')! Τη σκυτάλη πήρε ο Ομάρ (54'), ενώ ο Κώστας Φορτούνης, που έγινε κι αλλαγή προς το φινάλε για να αποθεωθεί από όλο το γήπεδο, σκόραρε στο 57', διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τις 23 Αυγούστου 2014.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά (69' Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (74' Χασάν), Ποντένσε (58' Μασούρας), Σολδάνο

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46' Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73' Φάκκης), Σαρπόνγκ (66' Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά

ΟλυμπιακόςΞάνθηSuper League 1