Αθλητισμός|14.04.2019 22:34

Δώνης: «Ήμασταν σαν… υπνωτισμένοι μέσα στο γήπεδο!»

Κώστας Γουλής

Ο Παναθηναϊκός υπέστη μία ταπεινωτική –απ’ όλες τις απόψεις- ήττα απ’ τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, όμως ο Γιώργος Δώνης επικεντρώθηκε στη συνέντευξη Τύπου κυρίως στα συμπεράσματα που θα βγουν ως προς την τελική αξιολόγηση του ρόστερ εν όψει καλοκαιριού, ενώ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την «επίθεση» του Αλέξη Κούγια προς τον ίδιο και τον Νίκο Νταμπίζα.

Αρχικά ο 49χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι τέτοιες ήττες, με τον τρόπο που έρχονται και με ομάδες αυτού του βεληνεκούς, αποτελούν πισωγύρισμα για την υποστήριξη που περιμένει η ομάδα από τον κόσμο της: «Καταρχάς, δεν νομίζω ότι ένας σοβαρός φίλαθλος θα σταθεί σε ένα παιχνίδι για το αν θα στηρίξει την ομάδα του. Αλλά μπαίνει στην διαδικασία να στηρίξει μια πραγματικότητα, ένα πλάνο που έχει εκπονηθεί από την αρχή της σεζόν. Ακόμα και τέτοια αποτελέσματα μας δίνουν την δυνατότητα να βγάζουμε συμπεράσματα για την αξιολόγηση του ρόστερ μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βλέπω πως διαχειριζόμαστε παιχνίδια με απουσίες ώστε μετά να τα μετρήσουμε όλα με τον κύριο Νταμπίζα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να κάνουμε μια αναδιάρθρωση και να κάνουμε καλύτερο το ρόστερ μας», τόνισε ο Δώνης και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ χαμηλής ποιότητας από την ομάδα μας σε πολλά πράγματα. Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, κάναμε εύκολα λάθη, παρότι η εικόνα μας στην προπόνηση έδειχνε ομάδα με υψηλό κίνητρο, μέσα στο γήπεδο ήμασταν σαν… υπνωτισμένοι. Ίσως επειδή όταν λείπουν οι παίκτες που είναι σημεία αναφοράς και βαρόμετρα να επηρεαζόμαστε πάρα πολύ. Όμως ήταν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Αυτό που είπα και πριν αφορά την αξιολόγηση, σίγουρα έχω εικόνα από τις προπονήσεις, είναι σημαντικό όμως κάποιοι να παίρνουν παιχνίδια και να μπορώ να τους κρίνω για να πάρω τις αποφάσεις μου».

Ερωτηθείς δε, για το αν ήθελε να κάνει τοποθέτηση για την ανακοίνωση που έβγαλε η ΑΕΛ, εναντίον του ονομαστικά, απάντησε: «Θα σχολιάσω μόνο οτιδήποτε ποδοσφαιρικό γιατί σχολιάζω τη δική μου ομάδα. Δεν μπαίνω σε διαδικασία να ασχοληθώ με κάτι άλλο…».

Ρήξη έσω πλαγίου ο Αποστολάκης

Η αλλαγή του Κώστα Αποστολάκη στο 61ο λεπτό ήταν αναγκαστική, καθώς ο 19χρονος μπακ χτύπησε αρκετά σοβαρά σε μία δυνατή κόντρα. Η πρώτη αξιολόγηση του ιατρικού τιμ των «πράσινων» έκανε λόγο για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδου για 15 μέρες. Με ενοχλήσεις στον τένοντα του γονάτου αποχώρησε στο 27ο λεπτό και ο Ομρι Αλτμαν, που θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για 4-5 μέρες.

Super League 1ΠαναθηναϊκόςΓιώργος Δώνης