Αθλητισμός|15.04.2019 11:44

Μια ομάδα, μια οικογένεια: Ολος ο ΠΑΟΚ στο πλευρό του Βιεϊρίνια (pics)

Αντώνης Τσακαλέας

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στη Λάρισα στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο ακραίο να δέχεται ένα μεγάλο και ζεστό κύμα αγάπης και στήριξης από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε.

Aλλωστε ο τραυματισμός του δεν πλήγωσε μόνο τον ίδιο και την οικογένειά του, όπως φάνηκε κι απ' το συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του, αλλά σύσσωμη την οικογένεια του ΠΑΟΚ που έσπευσε να δώσει δύναμη και να εμψυχώσει τον άνθρωπο που γύρισε στην Τούμπα για να οδηγήσει τον «Δικέφαλο» στην κορυφή, τον leader της ομάδας στα αποδυτήρια, εκείνον που στα δύσκολα είναι δίπλα σε όλους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, άπαντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ήταν μουδιασμένοι, με την συζήτηση να κινείται γύρω από τον αρχηγό. Οσοι συμπαίκτες του έκανα δηλώσεις αναφέρθηκαν σε εκείνον. Τα περισσότερα «πηγαδάκια» αφορούσαν την «κακιά στιγμή», καθώς ο Βιεϊρίνια είχε ένα τράβηγμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την αντικατάστασή του να έρχεται μετά από δυνατή διεκδίκηση της μπάλας κοντά στη γραμμή του άουτ, στο «χώρο ευθύνης» του Πορτογάλου που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η πρώτη διάγνωση, που έγινε χθες το βράδυ, έκανε λόγο για κάκωση στο γόνατο, και το χειρότερο σενάριο είναι αυτό της ζημιάς στο χιαστό.

Από το βράδυ της Κυριακής, το κλίμα εντός ΠΑΟΚ περιστρέφεται γύρω από τον Βιεϊρίνια, με τους συμπαίκτες του να αναφέρουν πως το τελείωμα της σεζόν θα πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» για έναν επιπλέον λόγο. Για τον λαβωμένο αρχηγό, που έβαλε τη σφραγίδα του στη πορεία παραμονής του ΠΑΟΚ στη κορυφή, στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν η πίεση μεγάλωσε, όταν οι κουβέντες αμφισβήτησης είχαν φουντώσει, όταν πολλοί άρχισαν να πιστεύουν πως ο ΠΑΟΚ ίσως και να μην αντέξει.

Τα social media του Βιεϊρίνια πλημμύρισαν από ευχές για καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή, ενώ και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα μέσω του instagram.

Ο Δημήτρης Πέλκας έγραψε: «Ολοι για σένα την άλλη Κυριακή. Περαστικά αρχηγάρα μου», ο Δημήτρης Λημνιός πόσταρε: «Περαστικά υπερπαίκτη» και ο Δημήτρης Γιαννούλης: «Περαστικά αρχηγέ. Είμαστε όλοι δίπλα σου, γρήγορα κοντά μας». «Είσαι δυνατός. Και είμαστε δίπλα σου. Στα πάντα!» ανέφερε το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ τον πρώην συμπαίκτη του δεν ξέχασε και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς συμπληρώνοντας στο ποστ της ΠΑΕ: «Μείνε δυνατός αρχηγέ». Ολιβέιρα και Βέρνμπλουμ έγραψαν: «Μείνε δυνατός»...

Δείτε εικόνες από τα ποσταρίσματα για τον Βιεϊρίνια:

ποδόσφαιροΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια