Αθλητισμός|15.04.2019 11:34

ΑΕΚ: Σε εξέλιξη το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία (14/4,2-2) δεν άφησε στην ΑΕΚ μεγάλες συγκινήσεις. Γκρίνια για τη διαιτησία, ικανοποίηση για την άνοδο του Μάνταλου, σκεπτικισμός για την εικόνα της αμυντικής γραμμής σε σχηματισμό τετράδας. Ο Μανόλο Χιμένεθ όπως σας ενημέρωσε το ethnos.gr – είναι το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει την ομάδα της ερχόμενης σεζόν και το δείχνει με τις πράξεις του.

Με τη χρησιμοποίηση και του Γιαννιώτα στη Λαμία – είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή και στην πρεμιέρα του Χιμένεθ στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ – ο Ισπανός έχει δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους παίκτες του. Στα 12 παιχνίδια που βρίσκεται ο Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής 21 ποδοσφαιριστές! Εντυπωσιακός αριθμός, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος τη σημασία των αναμετρήσεων που υπήρχαν μέσα σε αυτή τη ντουζίνα αγώνων.

Ποιοι είναι οι μόνοι παίκτες που ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί; Ο τρίτος τερματοφύλακας, Μάκης Γιαννίκογλου. Ο Ελντερ Λόπες που μόλις μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και ίσως βρεθεί στην αποστολή του ματς με τη Λάρισα (21/4). Ο Γιαννούτσος, που ακόμα ακροβατεί μεταξύ αριστερού μπακ και στόπερ και ο Λαμπρόπουλος που δεν υπολογίζεται. Ενδεχομένως, οι Λόπες και Γιαννούτσος να μπουν και αυτοί στην αγωνιστική εξίσωση στα δύο ματς που απομένουν για το πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Χιμένεθ ολοκληρώνει την αξιολόγηση του για το υλικό της ΑΕΚ. Ποιοι εξ αυτών θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν, σε ποιους μπορεί να στηριχθεί και ποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Διότι, είναι δεδομένο πως βάσει του μεταγραφικού σχεδιασμού, η πόρτα δεν θα ανοίξει μόνο για την είσοδο παικτών, αλλά και για να αποχωρήσουν κάποιοι που δεν κρίνονται πως μπορούν να βοηθήσουν.

ΑΕΚποδόσφαιροΜανόλο Χιμένεθ