Αθλητισμός|15.04.2019 12:06

Αρης: Εκανε ρεκόρ με 61 λάθη απέναντι στον Ατρόμητο και το πλήρωσε!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Αρης έχασε φέτος για δεύτερη φορά σε δύο διαδοχικά παιχνίδια με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο. Στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί σε Περιστέρι από Ατρόμητο και «Κλεάνθης Βικελίδης» από Παναιτωλικό, αυτή τη φορά έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και στη Θεσσαλονίκη από τον Ατρόμητο. 

Αυτό πάντως που έκανε τρομερή εντύπωση, είναι το στατιστικό φύλλο με τα 61 λάθη, που ασφαλώς, ειδικά τα ατομικά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Αρη από τους Περιστεριώτες. Τα λάθη είναι μέσα στην καθημερινότητα του Αρη, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω από τον Ατρόμητο. Ωστόσο τα 61 λάθη είναι πολύ μεγάλος αριθμός και απαιτεί ανάλυση και εξήγηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό, που ο Αρης έκανε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και έχασε με τα χέρια κατεβασμένα, είχε μόνο 21 λάθη. Στην ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό είχε 38 λάθη, ενώ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε 50 λάθη, αλλά ο ΠΑΟΚ 51. Πενήντα λάθη είχε και στη Λιβαδειά, σε μία ήττα που ενόχλησε πολύ, 51 λάθη είχε στην έδρα του στην ήττα από τον Παναιτωλικό. Ακόμη και στη βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο με 4-2 είχε 47 λάθη.

Ο μέσος όρος λαθών του Αρη είναι 43,7, επομένως τα 61 είναι υπερβολικά, ενώ συνολικά, ο Αρης κάνει περισσότερα λάθη από τους αντιπάλους του, έχοντας υποπέσει σε 1.223, έναντι 1.156 των αντιπάλων.

Από τα 61 λάθη στο ματς με τον Ατρόμητο, 8 είχε ο Λάρσον και από 7 οι Ντιγκινί, Ματίγια και Βέλεθ. Ο Φετφατζίδης είχε 6 λάθη, όσα και ο Ματέο Γκαρσία. Τα λιγότερα λάθη, αν εξαιρέσει κανείς τον γκολκίπερ Κουέστα, τα είχε ο Σιώπης (3) και ο Βαλεριάνος (3). Μόνο που ο τελευταίος φέρει μερίδιο ευθύνης και στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

ΑρηςSuper League 1ποδόσφαιροΣάββας Παντελίδης