Αθλητισμός|15.04.2019 20:43

Ολυμπιακός: Οι δύο δρόμοι του Αβραάμ Παπαδόπουλου

Newsroom

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πάτησε ξανά το βράδυ της Κυριακής (14/4) το χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» για πρώτη φορά έπειτα από 1.695 ημέρες. Ηταν 23 Αυγούστου του 2014 όταν ο έμπειρος στόπερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς. Από τότε μέχρι τώρα ακολούθησε μια μικρή... Οδύσσεια. Για να ακριβολογούμε, αγωνίστηκε μισή σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ. Ακολούθησε το μεγάλο ταξίδι στην Κίνα και τη Σανγκάη Σενούα. Εναν χρόνο αργότερα, μετακινήθηκε στην Ιαπωνία και την Τζουμπίλο Ιβάτα. Από το καλοκαίρι του 2016 πήγε στην άλλη άκρη της Γης και δη στην Αυστραλία όπου φόρεσε τη φανέλα της Μπρισμπέιν Ρόαρ.

Χθες έκανε την πρώτη του συμμετοχή στα παλιά κι αγαπημένα λημέρια. Μπροστά του πλέον ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο πρώτος να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο, ο δεύτερος να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αναλάβει πόστο στην ομάδα, όπως έχει συζητήσει και συμφωνήσει με τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης.

Το σενάριο, ωστόσο, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αναφέρει πως θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στο ρόστερ της ομάδας κι αυτό είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον Πέδρο Μαρτίνς. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι Μεριά, Σισέ θα έχουν υποχρεώσεις το καλοκαίρι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Μιράντα θα επιστρέψει με το τέλος του δανεισμού του στη Γούλβς, ενώ ο Γιάγκος Βούκοβιτς μάλλον θα αποχωρήσει παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη μια σεζόν (έως το καλοκαίρι του 2020).

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αβραάμ κάνει και εξτρά δουλειά τον τελευταίο καιρό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία από καλή αφετηρία και να αποτελέσει μια επιπλέον λύση στα χέρια της τεχνικής ηγεσίας, παρότι όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθούν δύο στόπερ στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αβραάμ ΠαπαδόπουλοςΟλυμπιακόςποδόσφαιροSuperLeague