Αθλητισμός|16.04.2019 01:02

Αποκάλυψη: Στη Μπολόνια για τους κοιλιακούς ο Μπουζούκης

Κώστας Γουλής

Η τελευταία του εφετινή συμμετοχή με το «τριφύλλι» καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου, στο ντέρμπι που διεκόπη με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Επειτα από την πρώτη «γεμάτη» σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, με 26 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι απολογισμό 4 γκολ και 2 ασίστ.

Η μεγάλη καταπόνηση ωστόσο, του Γιάννη Μπουζούκη (περί ου ο λόγος) απ’ τα συνεχόμενα ματς, άρχισε μετά τα μέσα Φεβρουαρίου να του βγαίνει ολοένα και πιο έντονα στους κοιλιακούς του. Κι απ’ την επομένη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν οι πόνοι αυξήθηκαν, το τεχνικό και το ιατρικό τιμ τον «απέσυραν» εσπευσμένα στα «πιτς».

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα με θεραπείες για ένα διάστημα, όμως οι ενοχλήσεις παρέμειναν. Και μέσα στο σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε (με τη σύμφωνη γνώμη των Νταμπίζα-Δώνη και της ιατρικής ομάδας του Παναθηναϊκού) να φύγει στο εξωτερικό για να πάρει μία δεύτερη, ιατρική γνώμη. Όπερ κι εγένετο το μεσημέρι της Δευτέρας (15/4), με τον Μπουζούκη να ταξιδεύει στη Μπολόνια, προκειμένου να επισκεφτεί ένα ιατρικό κέντρο, εξειδικευμένο σε θέματα κοιλιακών και προσαγωγών.

Ο «Μπούζου» θα κάνει έναν διευρυμένο κύκλο εξετάσεων στο ιταλικό κέντρο, για να αναλυθεί εις βάθος το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και να διαφανεί, εάν θα μπορέσει να αποφύγει (με κάποια άλλη θεραπευτική αγωγή), το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης στους κοιλιακούς/προσαγωγούς. Ή θα καταστεί αναπόφευκτο «κακό» το χειρουργείο -με τοποθέτηση ειδικού πλέγματος- για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ακόμη ένα «βάσανο» για τους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη, μέσα τις ουκ ολίγες «ζόρικες» καταστάσεις που έχουν να διαχειριστούν (εσωτερικά) τις τελευταίες, πολύ δύσκολες εβδομάδες…

ποδόσφαιροSuper League 1ΠαναθηναϊκόςΓιάννης Μπουζούκης