Αθλητισμός|16.04.2019 10:46

Ο Μπογέ βάζει... δύσκολα στην ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Οι «κιτρινόµαυροι» επένδυσαν πολλά µε την απόκτηση του Λούκας Μπογέ και πίστευαν πως είχαν κάνει την κίνηση µατ του καλοκαιριού. Το πράγµα άρχισε να «στραβώνει» από νωρίς, όταν ο Αργεντινός τέθηκε νοκ άουτ λίγα λεπτά πριν από το µατς µε τη Σέλτικ στη Γλασκώβη, για τα προκριµατικά του Champions League.

Η πρεµιέρα του Μπογέ µε τα κιτρινόµαυρα έγινε τελικά στις αρχές Οκτωβρίου (στο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό), όσα έκανε γέννησαν πάλι προσδοκίες, αλλά οι περισσότερες ανεκπλήρωτες. Επί ηµερών Χιµένεθ ο Μπογέ βρίσκει χρόνο και ρόλο µέσα στην οµάδα. Εχει αγωνιστεί στα 11 από τα 12 παιχνίδια, έχει σκοράρει τα πέντε από τα έξι «κιτρινόµαυρα» γκολ του. Μόνο που όλα αυτά συµβαίνουν µε τον Μπογέ να παίζει -κατά κύριο λόγοπίσω από τον φορ. «Υπέφερε όταν έπαιζε στα πλάγια, όµως είναι ένας απίστευτος µεσοεπιθετικός που µπορεί να βοηθήσει την οµάδα» είπε ο Χιµένεθ έπειτα από το µατς στη Λαµία.

Το απόλυτο «άδειασµα» του σχεδιασµού της ΑΕΚ, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο Μπογέ αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Χριστοδουλόπουλος στα άκρα! Η αλήθεια είναι πως ο Μπογέ αποτελεί ό,τι πιο κοντινό στον Σκόκο έχει περάσει από την ΑΕΚ. Παίκτης που µπορεί να κάνει θαύµατα µέσα στο γήπεδο, αλλά και να χάνεται κατά διαστήµατα.

Επίσης, ο Μπογέ παίζει κατά συνθήκη στα άκρα, όπως και ο συµπατριώτης του στο παρελθόν. Η θέση του είναι περιφερειακός επιθετικός. Αλλά πόσους ακόµα να χωρέσει το ρόστερ της ΑΕΚ, δεδοµένου πως στη θέση υπάρχουν επίσης Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας; Η ΑΕΚ φέρεται πως αποφάσισε να µην καταβάλει την οψιόν αγοράς του Μπογέ -ύψους 6 εκατ. ευρώ-, αλλά δεν αποκλείεται να διαπραγµατευθεί κάποια νέα συµφωνία δανεισµού σε άλλη βάση. Αλλωστε, είναι δεδοµένη η ανάγκη ενίσχυσης στα άκρα µε τουλάχιστον έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Στην ΑΕΚ περιµένουν πολλά περισσότερα τη νέα σεζόν από τους Αλµπάνη και Γιαννιώτα, ενώ προστίθεται και ο Ντέλετιτς. Ειδικά µε τον Γιαννιώτα, στην ΑΕΚ φαίνεται πως αποκλείουν κάθε σενάριο αποχώρησής του, θεωρώντας πως κάνοντας προετοιµασία θα είναι εντελώς διαφορετικός, ενώ ο Χιµένεθ λογίζει για τα άκρα και τον Κλωναρίδη.

Οποια απόφαση και αν πάρει για τον Μπογέ πάντως, είναι σαφές πως θα υπάρχει ανταγωνισμός. Όπως μετέδωσε ο αργεντίνικος ραδιοφωνικός σταθμός «Cielo», στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ευρώπη του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, προέδρου της Εστουδιάντες, εκδηλώθηκε προς την Τορίνο το ενδιαφέρον της για τον 23χρονο παίκτη. Η Εστουδιάντες θα ήθελε έναν νέο δανεισμό του Μπογέ από τους Ιταλούς, καθώς είναι αδύνατο να διαθέσει χρήματα για κανονική μεταγραφή του. Πάντως, για να συμβεί αυτό, όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο Μπογέ θα έπρεπε πρώτα να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τoυς Ιταλούς, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Μανόλο ΧιμένεθΑΕΚΛούκας Μπογέ