Αθλητισμός|16.04.2019 10:29

Ολυμπιακός: Ο µονόδροµος του Φορτούνη

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ο ισχυρός άνδρας της διοίκησης πλησίασε τον αρχηγό, τα είπαν για λίγο πολύ εγκάρδια και, όπως όλα δείχνουν, η ανανέωση της συνεργασίας είναι πλέον θέµα χρόνου. Ουσιαστικά αποτελεί µονόδροµο για τους «ερυθρόλευκους» η ανανέωση της συνεργασίας µε τον 26χρονο µπαλαντέρ, όχι µόνο επειδή είναι υπεραπαραίτητος σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και επειδή µε αυτόν τον τρόπο θα πουληθεί, αν προκύψει σοβαρό ενδιαφέρον, στα χρήµατα που τον κοστολογεί η ΠΑΕ.

Σε αντίθετη περίπτωση, η πλευρά του Κώστα Φορτούνη, που έφτασε τα 16 γκολ, µε ισάριθµες ασίστ σε 40 συµµετοχές, έχει τη δυνατότητα να περιµένει για να υπογράψει ως ελεύθερος από τον προσεχή Γενάρη σε όποιον σύλλογο επιθυµεί. Το τετ α τετ µε το αφεντικό της διοίκησης, πάντως, που έγινε µε πρωτοβουλία Μαρινάκη, δείχνει ότι το κλίµα είναι άριστο προκειµένου να ανανεωθεί η συνεργασία για τα επόµενα χρόνια, πιθανότατα έως το καλοκαίρι του 2023. Ανάλογη κουβέντα αναµένεται να γίνει και µε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος συµπλήρωσε 30 συµµετοχές φέτος, καθώς και ο διεθνής µέσος µένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει ήδη θετική εισήγηση, καθώς τον θεωρεί πολύτιµο εργαλείο.

Ερωτηµατικά

Ερωτηµατικά συνοδεύουν ακόµα τα ονόµατα των Αβραάµ Παπαδόπουλου, Ζιλ Ντίας και Φράνκο Σολδάνο, οι οποίοι πήραν χρόνο συµµετοχής στον αγώνα µε την Ξάνθη. Ο έµπειρος στόπερ, όπως όλα δείχνουν, θα παραµείνει στο ρόστερ και την επόµενη περίοδο, λόγω και των ανακατατάξεων που θα υπάρξουν το καλοκαίρι. Οπως έχουµε αναφέρει σχετικά, Σισέ και Μεριά ετοιµάζονται για το Κόπα Αφρικα, ο Μιράντα επιστρέφει στη βάση του και ο Βούκοβιτς είναι µετέωρος, παρότι δεσµεύεται ακόµη µε συµβόλαιο.

Για τον Ζιλ Ντίας οι πιθανότητες είναι µοιρασµένες. Είναι ποιοτικός εξτρέµ, αριστεροπόδαρος, ο προπονητής τον θέλει, αλλά δεν έχει πείσει από πλευράς σταθερότητας. Επίσης, το συµβόλαιό του είναι αρκετά βαρύ (γύρω στο 1 εκατ. ευρώ σταθερά παίρνει στη Μονακό, όπου ανήκει). Για τον Σολδάνο ο κόουτς έχει καλή άποψη, πιστεύει ότι δεν έχει «λυθεί» ακόµη και προσανατολίζεται να του δώσει ευκαιρία και στη διάρκεια της προετοιµασίας. Σκέφτεται να τον κρατήσει, αλλά όχι ως βασική επιλογή

Βαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακόςΚώστας Φορτούνης