Αθλητισμός|16.04.2019 19:33

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονισμένη (και) η αθλητική κοινότητα (pics)

Γιάννης Σκόκας

Συγκλονισμένος ο πλανήτης παρακολούθησε την πυρκαγιά που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της Παναγίας των Παρισίων. Ο κόσμος του αθλητισμού κατά τη διάρκεια της καταστροφής ένωσε τη φωνή του και προσευχήθηκε για τη Notre Dame. Αθλητικές προσωπικότητες κάθε σπορ, απ' όλη τη γη, έστειλαν το μήνυμά τους για το τραγικό συμβάν. 

Οι Γάλλοι αθλητές ήταν κυρίως εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν, όπως και αρκετοί σύλλογοι της χώρας. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν στον επίσημο λογαριασμό της δημοσίευσε το ακόλουθο σχόλιο: «Ενα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης μας παραδόθηκε στις φλόγες. Οι εικόνες του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων είναι τρομερές. Κουράγιο σε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν αυτή τη φωτιά».

Ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Νεϊμάρ ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν με τον Βραζιλιάνο να «ποστάρει» το σκίτσο που απεικονίζει τον Κουασιμόδο να αγκαλιάζει την Παναγία των Παρισίων και πρόσθεσε: «προσευχηθείτε για τη Γαλλία», ενώ ο NBAer Νικολά Μπατούμ έγραψε «Oχι,όχι όχι. Είναι η Παναγία μας» και ο Εβάν Φουρνιέ: «Η καρδιά μου καίγεται».

Η Μπορντό σχολίασε στον λογαριασμό της: «Οι σκέψεις είναι στην πόλη του Παρισιού, σε αυτούς που αγωνίζονται για να περισώσουν την καταστροφή και εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία. Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που πλήττεται απόψε». O oδηγός της Formula Πιερ Γκασλί έγραψε: «Δύναμη και κουράγιο στους πυροσβέστες για να σώσουν τον θησαυρό μας», και η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας Ροξάνα Μαρατσινεάνου: «Θλίψη».

Ο Φρανκ Ριμπερί έγραψε: «Κουράγιο Παρίσι, τι θλίψη Θεέ μου», η Σαρά Ουραμουνέ: «Τι δράμα! Την βλέπω να φεύγει, αβοήθητη! Η Παναγία των Παρισίων καίγεται... είναι η ιστορία μας που καίγεται!», ο Ντιντιέ Ντρογκμπά: «Λυπημένος για τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων» και ο Γκομίς: «Η καρδιά μου σφίγγει στη θέα αυτών των εικόνων. Η Κυρία μας από το Παρίσι στις φλόγες: Είναι απόλυτη θλίψη».

Ο Πορτογάλος παλαίμαχος παίκτης (και) του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής Πάουλο Σόουζα πόσταρε μια φωτογραφία της Παναγίας των Παρίσων πριν από τη φωτιά σχολιάζοντας: «Αφωνος. Μοιράζομαι τη θλίψη μου με όλη τη Γαλλία. Αυτή την εικόνα θα κρατήσω της Κυρίας μας».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo, λίγο προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά στον ναό βρισκόταν ο επιθετικός της Εσπανιόλ Μπόρχα Ιγκλέσιας. Ο Ισπανός άσος που έκανε βαρκάδα στον Σηκουάνα την ώρα που εμφανίστηκαν οι πρώτες φλόγες, πόσταρε στο instagram video και φωτογραφίες και έγραψε: «Αισθάνεσαι ανίκανος να βλέπεις πώς ένα όμορφο κτίριο με τόση ιστορία καίγεται λίγα μέτρα μακριά από εσένα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απίστευτο. Ημασταν σε μια βάρκα ακριβώς δίπλα, αλλά είμαστε καλά».

Μια από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Μπόρχα Ιγκλέσιας:

Ο Βραζιλιάνος σουπερστάρ της Παρί Σεν Ζερμέν Νεϊμάρ:

T

Ο Γάλλος άσος της Μπάγερν Μονάχου Φρανκ Ριμπερί:

T

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Κιλιάν Μπαπέ:

T

Ο Γάλλος σουπερστάρ Πολ Πογκμπά:

Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ:

T

Ο Γάλλος NBAer των Ορλάντο Μάτζικ Εβάν Φουρνιέ:

T

Ο Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής Αντρε Πιερ Ζινιάκ:

T

Ο Γάλλος άσος των Χόρνετς Νικολά Μπατούμ:

T

Ο οδηγός της Formula 1 Πιερ Γκασλί:

T

Ο Γάλλος τενίστας Ρισάρ Γκασκέ:

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Γκαμπριέλα Παπαδάκης:

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντιντιέ Ντρογκμπά:

T

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας Ροξάνα Μαρατσινεάνου:

T

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Φενερμπαχτσέ Ματιέ Βαλμπουενά:

T

Ο άσος της Μπενφίκα Σεμπαστιάν Κορσιά:

T

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι Μικαέλα Σίφριν:

T

Η Γαλλίδα πρωταθλήτρια του χάντμπολ Αλισον Πινό:

T

Ο φημισμένος Ιταλός παίκτης του ράγκμπι Σέρτζιο Παρίσε:

T

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της πυγμαχίας Σάρα Ουραμουνέ:

T

Ο επίσημος λογαριασμός της Παρί Σ.Ζ.:

T

Ο άσος της Αλ Χιλάλ Μπαφετίμπι Γκομίς:

T

Ο λογαριασμός της Μπορντό:

T

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Πάουλο Σόουζα:

T

Παναγία των ΠαρισίωνΣπορ