Αθλητισμός|16.04.2019 17:12

Euroleague: Κόντρα στην αρνητική παράδοση για το break ο Παναθηναϊκός

Θοδωρής Φελάνης

Ενα από τα πιο κλασικά ζευγάρια της Euroleague, δυο ομάδες «θρύλοι» του παγκόσμιου μπάσκετ ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση της Τετάρτης 17/4 (10.15 μ.μ., Novasports 2) στην «WiZink Center» θα είναι η ενδέκατη ανάμεσα σε Ρεάλ και Παναθηναϊκό με το νέο format της Euroleague που τέθηκε σε εφαρμογή από την σεζόν 2016-17.

Η Ρεάλ σε αυτές τις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις έχει το «πάνω χέρι» στις νίκες μετρώντας επτά θετικά αποτελέσματα. Φυσικά η προϊστορία των αναμετρήσεων είναι πολύ μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι η πρώτη τους κόντρα πραγματοποιήθηκε πριν από 56 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1963 στον Τάφου του Ινδού σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής είχε παραβρεθεί μεταξύ άλλων και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας (Χουάν Κάρλος και Σοφία, αδελφή του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου)! Οι «πράσινοι» σε εκείνη την πρώτη ιστορική αναμέτρηση είχαν ηττηθεί με 73-97.

Ο Παναθηναϊκός αύριο στη Μαδρίτη καλείται να ανατρέψει μεταξύ άλλων και την αρνητική για αυτόν παράδοση που τον θέλει  να χάνει στην ισπανική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία εκτός έδρας  επιτυχία των «πρασίνων» με την Ρεάλ καταγράφηκε την σεζόν 2012-13 με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 73-74 με προπονητή τον Πεδουλάκη και πρώτους σκόρερ τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη.

ΠαναθηναϊκόςμπάσκετEuroleagueΡεαλ Μαδρίτης