Αθλητισμός|27.06.2019 01:00

ΑΕΚ: Ραντεβού με Ρόμα για Πόνσε, κουβέντα για Μπάρκα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το μεγάλο πρότζεκτ της ΑΕΚ για το καλοκαίρι αφορά την απόκτηση σέντερ φορ και ο διακαής πόθος όλων λέγεται Εκι Πόνσε. Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον 22χρονο άσο και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πριν από λίγες ημέρες έγινε το πρώτο βήμα. Απεσταλμένος της ΑΕΚ ταξίδεψε στη Ρώμη και είχε την πρώτη ουσιαστική επαφή με τη Ρόμα για το μέλλον του Πόνσε.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για την προσπάθεια της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων υπήρξε ως βάση των διαπραγματεύσεων συμφωνία με ποσό που θα αγγίζει τα 2-3 εκατ. ευρώ – το μισό δηλαδή της αρχικώς προβλεπόμενης οψιόν των 6 εκατ. ευρώ – συν την εμπλοκή του Βασίλη Μπάρκα στην υπόθεση.

Η Ρόμα εδώ και καιρό παρακολουθεί τον Μπάρκα, όπως και άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά κλαμπ και είναι παίκτης που ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Φαίνεται, πως εφόσον συνδυαστεί με κάποια ποσοστά μεταπώλησης, μπορεί να αποτελέσει βάση για να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Ωστόσο, ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να βρει τρόπο να πείσει τον Πόνσε για την προοπτική.

Ο Πόνσε πιέζεται όλο αυτό το διάστημα για να δεχθεί συμφωνία, αλλά παραμένει επιφυλακτικός για το μέλλον. Ο πατέρας (και ατζέντης του), εκτιμά πως μπορεί να βρει πρόταση από τοπ πρωτάθλημα. Πάντως, θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως η επόμενη σεζόν είναι η τελευταία όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Ρόμα και αυτό βάζει όλες τις πλευρές γερά στο παιχνίδι.

ΑΕΚποδόσφαιροΒασίλης ΜπάρκαςΡόμα - RomaΕκι Πόνσε