Αθλητισμός|17.04.2019 11:21

Ολυμπιακός: Προετοιµασία για τις... εξετάσεις

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Στη διάρκεια της προηγούµενης προετοιµασίας εµπιστεύτηκε ουκ ολίγους παίκτες που επέστρεψαν από δανεισµούς και τους µετέτρεψε σε µονάδες πρώτης γραµµής στον δικό του Ολυµπιακό. Κάτι αντίστοιχο αναµένεται να κάνει και φέτος, όπως παραδέχθηκε κιόλας σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ανάµεσα σε αυτούς και ορισµένοι που δεν έχουν πείσει ακόµη για την παρουσία τους στο ρόστερ της επόµενης περιόδου και θα κληθούν να το κάνουν από τις 10 Ιουνίου και µετά που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν. Δεν είναι ένας, ούτε δύο οι ποδοσφαιριστές που θα µπουν σε αυτήν τη διαδικασία. Από τους υπάρχοντες, είναι σίγουρο ότι θα περάσει από αυτού του είδους τις εξετάσεις ο Φράνκο Σολδάνο, προκειµένου να πείσει για το αν θα παραµείνει στην τριάδα των φορ. Κάτι ανάλογο αναµένεται να συµβεί και µε τον Φιορίν Ντουρµισάι, ο οποίος είναι «κλεισµένος» και ετοιµάζει βαλίτσες για να µετακοµίσει στον Πειραιά από τη Νέα Σµύρνη και τον Πανιώνιο.

Οι δύο στόπερ

Ανάλογες είναι και οι περιπτώσεις των δύο νεαρών στόπερ Δηµήτρη Νικολάου και Ουσεϊνού Μπα. Ο πρώτος θα επιστρέψει από τον δανεισµό του στην Εµπολι (έκανε προχθές ντεµπούτο), ενώ ο δεύτερος θα έρθει από την Γκαζελέκ Αζαξιό. Στο ίδιο γκρουπ ανήκουν και οι Ματίας Ναουέλ, Γιάννης Μασούρας, αλλά και ο νεαρός Σέρβος Ραντζέλοβιτς. Ο πρώτος µετακινήθηκε στα µισά της σεζόν ως δανεικός στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο δεύτερος στον Πανιώνιο, ενώ ο τρίτος παρέµεινε στην οµάδα από την οποία αποκτήθηκε, τη Ραντνίσκι Νις.

Πρόκειται για µία 7άδα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ανεξάρτητα από τις όποιες προσθαφαιρέσεις θα δώσουν µάχη για να πείσουν τον Πέδρο Μαρτίνς ότι πρέπει να τους κρατήσει στην οµάδα στη διάρκεια µιας πολύ απαιτητικής σεζόν που θα έχει αν µη τι άλλο και προκριµατικά Champions League. Στο µεταξύ ο Αβραάµ Παπαδόπουλος, ο οποίος φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα έπειτα από 1.695 ηµέρες στον αγώνα µε την Ξάνθη, ευχαρίστησε δηµόσια των κόσµο της οµάδας µέσω ανάρτησης στα social media. Η παρουσία του 34χρονου στόπερ και την επόµενη περίοδο θεωρείται µάλλον δεδοµένη, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει κάτι ανάλογο για τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα µε όλα τα ενδεχόµενα πιθανά.

ΟλυμπιακόςΠέδρο Μαρτίνς