Αθλητισμός|17.04.2019 17:06

6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: 4.000 κόσμος από 47 χώρες (+ pics)

Ντέπη Χιωτοπούλου

Περίπου 4.000 άτομα – αθλητές, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και απλοί πολίτες- έτρεξαν σ’ όλα τα αγωνίσματα που έλαβαν χώρα στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, την Κυριακή 14 Απριλίου.

Αυτό ήταν τα πρώτο ρεκόρ και το σημαντικότερο’ το δεύτερο ρεκόρ αφορά στις διεθνείς συμμετοχές, καθώς στον αγώνα εκπροσωπήθηκαν 47 χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ιράκ, Κένυα κτλ.) επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αθλητικού τουρισμού, για το νησί της Δωδεκανήσου.

«Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ήταν μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού. Εστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός ενώνει, και ότι η Ρόδος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προορισμούς αθλητικού τουρισμού» ανέφερε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, ευχαριστώντας όλους όσοι πήραν μέρος στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο, σε όσους εργάστηκαν για τον αγώνα, στους εθελοντές αλλά και τους χορηγούς.

«Είμαι σίγουρη, ότι χρόνο με το χρόνο, ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος» ανέφερε η κα. Παπαβασιλείου.

Από την Κένυα ο νικητής

Το φετινό υψηλό επίπεδο του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου επιβεβαιώθηκε και από την παρουσία και συμμετοχή ενός σπουδαίου δρομέα, του Κενυάτη Μπερνάντ Τσιρτσίρ, που πήρε μέρος στον Μαραθώνιο.

Ο Μπενρνάντ Τσιρτσίρ, μπορεί να μην έσπασε το ρεκόρ των 2:20:00, ωστόσο, ήταν ο νικητής του Μαραθωνίου τερματίζοντας σε 2:29:53, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί το 2019 στην Ελλάδα σε όλους τους Μαραθώνιους. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Είναι ο πρώτος μου μαραθώνιος, η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, αλλά με εμπόδισε ο αέρας να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο» ανέφερε κατά τον τερματισμό του ο Κενυάτης αθλητής, τον οποίο και υποδέχτηκε στον τερματισμό η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Οπως ανέφερε ο Κενυάτης, «Δεν είχα αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ, γιατί έφτασα Σάββατο στη Ρόδο, αλλά είμαι χαρούμενος. Εύχομαι, να είμαι εδώ του χρόνου για να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο ο Μπενρνάντ Τσιρτσίρ όσο και οι υπόλοιποι δρομείς που έτρεξαν στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, Ελληνες και ξένοι, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη διαδρομή, η οποία ήταν όλοι πλάι στη θάλασσα και στα τείχη της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.  

Μας ταλαιπώρησε ο αέρας

Σ’ ότι αφορά τις γυναίκες, την πρώτη θέση στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, κατέλαβε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με χρόνο 2:57:38.

«Μας ταλαιπώρησε λίγο ο αέρας, αλλά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο, αλλά η τρίτη που έρχομαι στη Ρόδο. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα κάνει ημιμαραθώνιο» ανέφερε η νικήτρια δρομέας, κατά τον τερματισμό της.

Στον Ημιμαραθώνιο, την 1η θέση στις γυναίκες, κατέκτησε η Mindy Toothman, από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 1:53:48.

«Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα. Η διαδρομή ήταν φοβερή, δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος καταπληκτικός. Θα έρθω και του χρόνου!» ανέφερε χαρακτηριστικά η αμερικανίδα δρομέας, κατά τον τερματισμό της.

Οι τρεις πρώτοι στα αγωνίσματα

Στον Μαραθώνιο των 42 χλμ., την 1η θέση κατέλαβε ο Κενυάτης Μπέρναρντ Τσιρτσίρ (2:29:53), τη 2η ο Γιώργος Μίνος (2:40:48) και την 3η ο Μιχάλης Χατζηιωάννου (2:43:28).

Στον Μαραθώνιο των 42 χλμ., στις γυναίκες, την 1η θέση κατέλαβε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (2:57:38), τη 2η θέση η Δήμητρα Χαιροπούλου (3:27:50) και την 3η η Ισπανίδα Marta Berberana Cobo (3:32:01).

Στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ., την 1η θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Δρόσος (1:18:26), τη 2η ο Παναγιώτης Αλειφέρης (1:18:48) και την 3η ο Ρουμάνος Rapaphel Igrisianu (1:19:38).

Στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ., στις γυναίκες, την 1η θέση κατέλαβε η Αμερικανίδα Mindy Toothman (1:35:48), τη 2η η Μeike Villwock (1:40:05) και την 3η θέση η  Κυριακή Τζερεμέ (1:42:44).

Eπίσης, στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Νίκος Τσικούρας από τον Τύρναβο της Λάρισας νίκησε με 34.17 και στις γυναίκες η Μαρία Παρδαλού με 38.39. Στα 5 χλμ. πρώτος ήταν ο Νίκος Τσιδώνης  με 17.44 και στις γυναίκες η Μαρία Μάργαρη με 20.38.

Στο Μαραθώνιο παρέστη ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου των Δωδεκανήσων, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και ομάδων.

Τέλος, να αναφέρουμε, ότι στα πρόσφατα βραβεία Τουρισμού, Tourism Awards, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε το Χρυσό Βραβείο, για το Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, στην Κατηγορία "Αθλητικός Τουρισμός".

Ρόδος6ος διεθνής μαραθώνιος Ρόδου