Αθλητισμός|17.04.2019 19:37

Πρώτο «πράσινο φως» από τον δήμο Θεσσαλονίκης για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Τίμος Φακαλής

Πρώτο «πράσινο φως» άναψε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το ειδικό χωρικό σχέδιο που απαιτείται για την δημιουργία νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. 

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής ο δήμος γνωμοδότησε υπέρ  της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης και τους στόχους του υπό εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Νέο Γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Η σημερινή γνωμοδότηση κι όλος ο φάκελος του θέματος θα κατατεθεί προς τελική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Μεγάλη Δευτέρα (22.4).

Στόχος των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι πριν το Πάσχα να έχουν ενσωματώσει το ΕΧΣ στον φάκελο που πρόκειται να καταθέσουν.

Οι υπηρεσίες του δήμου έκριναν  θετικά την πρόταση ανάπλασης του γηπέδου, «ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την οικονομία της πόλης, όταν μάλιστα προτείνεται σε συνδυασμό με την πρόβλεψη αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων προς την πλευρά της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το γήπεδο, καθώς και την πρόβλεψη των αναγκαίων χώρων στάθμευσης και των κατάλληλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

Ο δήμος συμφωνεί ως προς τα προτεινόμενα όρια της περιοχής παρέμβασης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, για την υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων υπό τις εξής μεταξύ άλλων προϋποθέσεις:
- Οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξ ολοκλήρου από τον ΠΑΟΚ.
- Οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον Δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας και ο υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Δημογιάννης.