Αθλητισμός|17.04.2019 17:38

ΕΠΟ: Αθώος ο ΟΦΗ, δεν υποβιβάζεται για το ματς με Αιγινιακό

Newsroom

Ολική ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση για το «διαβόητο» παιχνίδι ΟΦΗ - Αιγινιακός. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους, ομάδες και φυσικά πρόσωπα, κάτι που σημαίνει πως ούτε οι Κρητικοί ούτε η ομάδα της Πιερίας θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας.

Η υπόθεση αφορά τον μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017, που είχε θεωρηθεί ως «ύποπτος χειραγώγησης» από την Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από καταγγελίες του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, πρωτόδικα, είχε τιμωρήσει τις δύο ομάδες με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών από τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν αλλά και πρόστιμο 300.000 ευρώ. Ωστόσο το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις εφέσεις των δύο ομάδων που αθωώθηκαν. Μάλιστα, η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς οι υποθέσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν δικάζονται στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, ο ΟΦΗ μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή του στη Superleague στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δίχως να αγωνιά μήπως... πέσει με κάποια δικαστική απόφαση...

Παράλληλα, αθωώθηκαν και όλοι οι κατηγορούμενοι: παράγοντες και παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, αλλά και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής, ενώ ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρόεδρο του Αιγινιακού, κ. Νώπα.

Επίσης πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι οι ποδοσφαιριστές Λιόλιο, Τόλιο και Γιαζιτζόγλου (του Αιγινιακού) με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δέκα χρόνια και πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ και τον κ. Μαχαιρίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Η Εφέσεων της ΕΠΟ όμως τους αθώωσε όλους. Μάλιστα στο απόσπασμα της απόφασης σημειώνεται ότι: «Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας».