Αθλητισμός|17.04.2019 21:21

Αρης: Γιατί υπογράφει άμεσα με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Αρης έχει «κλειδώσει» στο πρόσωπο του Ντάνιελ Σούντγκρεν, τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει στη νέα αγωνιστική περίοδο τη θέση του δεξιού μπακ, όπου φέτος είχε τις περισσότερες αδυναμίες. Το σκάουτινγκ που έγινε πριν από τον Ιανουάριο καταλήγει στον Σουηδό μπακ, τον οποίο θεωρεί ιδανικό για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Αρης και ταιριάζει γάντι στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του Σάββα Παντελίδη.

Ο Αρης βιάζεται όμως να τον κλείσει άμεσα. Το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Σουηδίας και η επιμονή του αυτή ίσως αποδειχτεί καθοριστική για να καμφθούν οι αντιστάσεις της ΑΙΚ. Ο Σούντγκρεν έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Αρη, οι διαπραγματεύσεις με την ΑΙΚ έχουν μπει στην τελική ευθεία και γίνονται μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, αλλά υπογραφές ακόμη δεν έχουν πέσει και στον Αρη προσέχουν για να έχουν. Λογικά όμως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Τι προσφέρει ο Σουηδός

Ο 28χρονος μπακ ξεχωρίζει για τις φυσικές του δυνατότητες, είναι δυνατός, γρήγορος και παίζει με πάθος, αλλά επιπλέον μπορεί να παίξει και ως φουλ μπακ, καλύπτοντας όλη την δεξιά πτέρυγα. Αλλωστε στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΙΚ Στοκχόλμης, αγωνίστηκε στην πλευρά στο 3-5-2 της ομάδας του. Ο Σούντγκρεν έχει παίξει σε όλες τις θέσεις στο άκρο στην καριέρα του, ακόμη και ως εξτρέμ, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, καλή σέντρα, ενώ είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι, έχοντας σκοράρει 10 φορές από την άσπρη βούλα. Ο Σούντγκρεν είχε στην περασμένη σεζόν 25 συμμετοχές, με πέντε ασίστ και ένα γκολ, ενώ φέτος έχει παίξει τρία 90λεπτά στους πρώτους αγώνες της ΑΙΚ.

Αρηςποδόσφαιρομεταγραφές