Αθλητισμός|17.04.2019 21:59

Ligue 1: Καταραμένο μοιάζει το πρωτάθλημα της Παρί! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Τυπικά, έχει κατακτήσει το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της (και τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια) από τον... Δεκέμβριο του 2018. Ουσιαστικά, όμως, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Και πλέον μετράει τρεις αποτυχημένες απόπειρες, μέσα σε μόλις δέκα ημέρες!

Η αρχή έγινε στο «Παρκ ντε Πρενς» κόντρα στο Στρασβούργο (Κυριακή 07/04), όταν η ομάδα του Τόμας Τούχελ, με πολλές απουσίες είναι η αλήθεια (Νεϊμάρ, Καβάνι, Μαρκίνιος...), έμεινε στο 2-2, αποτυγχάνοντας να εκμεταλλευτεί «γκέλα» της δεύτερης Λιλ.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο οδυνηρή, αφού στο «ντέρμπι κορυφής» στην έδρα της Λιλ (Κυριακή 14/04), η Παρί χρειάζονταν απλώς μια ισοπαλία, αλλά γνώρισε την βαρύτερη συντριβή εντός γαλλικών συνόρων τα τελευταία 19 χρόνια (5-1), παίζοντας με δέκα παίκτες από το 36' λόγω αποβολής του Χουάν Μπερνάτ, με τον ιδιοκτήτη Νασέρ Αλ Κελαϊφί, τον προπονητή και ποδοσφαιριστές της να ζητούν στο ημίχρονο τα ρέστα από τον διαιτητή Μπενουά Μπαστιέν.

Το κακό... τρίτωσε στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την 28η αγωνιστική, στην έδρα της Ναντ. Οι Παριζιάνοι, παρ' ότι παρατάχθηκαν χωρίς την επιθετική τους τριάδα (Νεϊμάρ – Καβάνι – Μπαπέ) και τους Τιάγκο Σίλβα – Μαρκίνιος – Βεράτι, κατάφεραν να προηγηθούν με ΑΥΤΗ την γκολάρα του Ντάνι Αλβες, στο 18ο λεπτό.

Τρομερό γκολ του Αλβες

 

Ε και; Η Ναντ, χωρίς κανένα άγχος και αποφασισμένη να χαρίσει μια σπουδαία νίκη γοήτρου στους φιλάθλους της, έφτασε επιβλητικά στην ανατροπή (3-1), χάρη σε γκολ των Ντιέγκο Κάρλος (22', 51') και Αμπντούλ Μαζίντ Ουαρίς (44'). Το γκολ του Μετεχάν Γκιτσλί στο φινάλε (88') περιόρισε απλώς την έκταση της ήττας για την Παρί (3-2) η οποία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009, συμπλήρωσε δύο διαδοχικά ματς πρωταθλήματος όπου δέχεται τρία γκολ και πάνω.

Εξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, η Παρί απέχει 17 βαθμούς από την δεύτερη Λιλ και έχει τεράστιο προβάδισμα στην συνολική διαφορά τερμάτων, δεύτερο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας (+67 έναντι +26). Λογικά, την Κυριακή το βράδυ (21/04, 22:00), θα σφραγίσει το πρωτάθλημα, υποδεχόμενη την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ποιος τολμάει, όμως, να το θεωρήσει δεδομένο;

Το 2-1 του Ουαρίς

 

Παρί Σεν ΖερμένποδόσφαιροLigue 1