Αθλητισμός|18.04.2019 10:21

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί, αρκεί να μην φοβηθεί

Θοδωρής Φελάνης

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό στην Μαδρίτη, να κάνει το break και να αποκτήσει εκείνος το πάνω χέρι στην υπόθεση της πρόκρισης. Έδειξε παρόλα αυτά, κόντρα στα προγνωστικά που τον ήθελαν να αποτελεί «εύκολη λεία» στα «νύχια» της «βασίλισσα» ότι μπορεί.

Και το κατάφερε χάρις στην καταπληκτική προσήλωση των παικτών στην αμυντική τακτική του Πιτίνο με την οποία περιόρισε σημαντικές μονάδες της Ρεάλ όπως είναι ο Ταβάρες, ο Αγιόν κι ο Ράντολφ. Ο Παναθηναϊκός έλεγξε το αμυντικό ριμπάουντ, δεν άφησε την Ρεάλ να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, απέφυγε τα λάθη, προστάτευσε την ρακέτα του οδηγώντας την Ρεάλ σε πολλά μακρινά σουτ, «ακουμπούσε» όπως έπρεπε την μπάλα κοντά στο καλάθι (βγήκε άσος στο μανίκι ο Ιαν Βουγιούκας) όμως υπήρχαν στιγμές στην επίθεση που σου έδινε την εντύπωση πως ήταν υπερβολικά αγχωμένος.

Φυσικά το όλο πρόβλημα ξεκινούσε από την έλλειψη δημιουργίας του Καλάθη ο οποίος για μεγάλο διάστημα(για 26 λεπτά) είχε εγκλωβιστεί στην πολύ καλή άμυνα της Ρεάλ. Όταν ο Καλάθης «αφυπνίστηκε» ο Παναθηναϊκός έφερε τούμπα το ματς απόδειξη που επιβεβαιώνει πόσο εξαρτημένοι είναι οι «πράσινοι» ειδικά φέτος από τις διαθέσεις του Νικ.

Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός κατάφερε με αξιώσεις να διεκδικήσει την νίκη στην Μαδρίτη είχε να κάνει και με το υψηλό (σπάνιο φαινόμενο φέτος) ποσοστό που είχε στα τρίποντα καθώς άγγιξε το 45% με 9/20 εύστοχα σουτ από τα 6,75 μ. που αποτελεί μια από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις της σεζόν.

Το ματς της Παρασκευής (19/4) του Παναθηναϊκού δεν είναι «mission impossible».  Ειδικά από την στιγμή που απέδειξε ότι με μια σχετικά μέτρια παρουσία κόντεψε να φύγει θριαμβευτής από το WiZink Center. Δεν θα είναι εύκολο, όμως πρέπει να το πιστέψουν. Αρκεί βέβαια  να μην κληθεί ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει ξανά μια κακή διαιτησία όπως η χθεσινή η οποία ειδικά στο τελευταίο τετράλεπτο έδειξε διάθεση να προστατεύσει την γηπεδούχο ομάδα διαφοροποιώντας τα κριτήρια των σφυριγμάτων από ρακέτα σε ρακέτα.

μπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleagueΡεαλ Μαδρίτης