Αθλητισμός|08.11.2018 12:39

Super League: Ενας καλλιεργηµένος αστός σφυρίζει στο ντέρµπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ

Γιάννης Σκόκας

Ο 35χρονος Αντριεν Γιάκοτετ, ο οποίος κόλλησε το... σαράκι της διαιτησίας διότι κατά τη διάρκεια µια σχολικής εκδήλωσης προτίµησε να πάρει τη σφυρίχτρα αντί να πουλάει χοτ ντογκ όπως έκαναν οι υπόλοιποι συµµαθητές του, παίζει στη Super League της Ελβετίας από το 2009, έγινε διεθνής το 2011 και πλέον ανήκει στη β’ κατηγορία των διαιτητών της UEFA.

Εχει όµως ελάχιστες παραστάσεις σε µεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει διευθύνει µόλις ένα παιχνίδι σε οµίλους του Europa League και δύο προκριµατικά του Champions League.

Δεν θεωρείται από τους αυστηρούς και επιβλητικούς ρέφερι στην Ελβετία, αλλά κάνει αυξηµένη χρήση των καρτών. Παράλληλα µε τη διαιτησία και τη δικηγορία (είναι συνέταιρος σε µεγάλη εταιρεία που εδρεύει στη Βασιλεία), ήταν τραγουδιστής και σε συγκρότηµα, αλλά ελλείψει ελεύθερου χρόνου αποφάσισε να αφήσει το µικρόφωνο για τη σφυρίχτρα. Σηµειωτέον ότι µιλάει γερµανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και καταλανικά. Πολυπράγµων και πολυτάλαντος, αν µη τι άλλο...

Επιβράβευση Τζήλου!

Στο µεταξύ, η ΚΕ∆, όπως συστηµατικά πράττει µε τον διαιτητή Κοµίνη από την περασµένη σεζόν, παρά τα όσα έκανε στο επεισοδιακό ντέρµπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, προφανώς θέλησε να «επιβραβεύσει» -αντί να τιµωρήσει- και τον Τζήλο για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της περασµένης αγωνιστικής µεταξύ Ατροµήτου και ΠΑΟΚ. Μολονότι ο ρέφερι από τη Λάρισα υπέπεσε σε σοβαρά σφάλµατα εις βάρος του «∆ικεφάλου», πήρε ορισµό (έστω και ως τέταρτος) στο παιχνίδι Λεβαδειακός-ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι ορισµοί της 10ης αγωνιστικής: Λεβαδειακός-ΟΦΗ: Γρατσάνης (Τρικάλων), ΛάρισαΠΑΣ Γιάννινα: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Ξάνθη-Πανιώνιος: Κοµίνης (Θεσπρωτίας), Ολυµπιακός-Παναθηναϊκός: Γιάκοτετ (Ελβετία), ΛαµίαΑστέρας Τρίπολης: Βρέσκας (Πιερίας), ΑΕΚ-Ατρόµητος: ∆ιαµαντόπουλος (Αρκαδίας), ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Τσαµούρης (Πειραιά), Απόλλων-Αρης: Κοτσάνης (∆ράµας).

ΟλυμπιακόςSuper League 1Παναθηναϊκός