Αθλητισμός|08.11.2018 12:45

Παναθηναϊκός: Οι Γερµανοί ξανάρχονται για Κουρµπέλη, «Χάτζη»

Κώστας Γουλής

Ο νεανικός και «φρέσκος» Παναθηναϊκός, µε την εντυπωσιακή εκκίνησή του στη φετινή σεζόν, έχει αρχίσει να τραβάει ολοένα και περισσότερο τα βλέµµατα (και) από το εξωτερικό, µε την παρουσία σκάουτ ξένων οµάδων να αυξάνεται µε γεωµετρική πρόοδο στα παιχνίδια του.

Το κυριακάτικο, µεγάλο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό στο Φάληρο δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» θα βρεθούν (φανερά ή «µυστικά», παρέα µε Ελληνες µάνατζερ) απεσταλµένοι από αρκετά ευρωπαϊκά κλαµπ, έχοντας στραµµένη την προσοχή τους (και) σε παίκτες του «τριφυλλιού».

Δύο οµάδες, που έχουν «διαπιστευτεί» επίσηµα από την πειραιώτικη ΠΑΕ, είναι οι γερµανικές Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και η Στουτγάρδη, που έρχονται στην Ελλάδα για να «τσεκάρουν» τον ∆ηµήτρη Κουρµπέλη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη αντίστοιχα. Οι Κυπελλούχοι Γερµανίας έχουν στο «ραντάρ» τους τον αρχηγό του Παναθηναϊκού εδώ και έναν χρόνο και συχνά-πυκνά στέλνουν σκάουτ για να ανανεώνουν τα «reports» τους, µε ορίζοντα το καλοκαίρι.

Η δε Στουτγάρδη (ο άνθρωπός της ταξίδεψε από χθες στην Αθήνα, για να δει και το Ολυµπιακός-Ντουντελάνζ) έχει στην ατζέντα της τον «Χάτζη» εδώ και λίγους µήνες. Είχε απεσταλµένο και στο πρόσφατο µατς της Ελπίδων µε τη Λευκορωσία, όπου ο Μυτιληνιός εξτρέµ έκανε το 1-0 στο 20’ και θέλει να τον ξαναδεί σε «δράση» σε ένα από τα µεγαλύτερα µατς της σεζόν.

Τέσσερις για δύο θέσεις Στο αγωνιστικό σκέλος ο Γιώργος ∆ώνης έχει αρχίσει να «φορτώνει» στις προπονήσεις κοµµάτια από την τακτική που έχει στο µυαλό του για το «clasico» της Κυριακής, δείχνοντας διάθεση να διατηρήσει την τριάδα στην άµυνα (3-4-2-1) µε τον Κουλιµπαλί στον «υβριδικό» ρόλο δεξιού στόπερ-δεξιού µπακ.

Η επιστροφή του Κολοβέτσιου, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο, προσθέτει την απαιτούµενη εµπειρία στα µετόπισθεν, ενώ η θέση του τρίτου κεντρικού αµυντικού διεκδικείται ανάµεσα στον (αναντικατάστατο από τη 2η αγωνιστική) Μαυροµµάτη -που είναι και το φαβορί- και τον Πούγγουρα, που τα πήγε περίφηµα στο ντέρµπι µε την ΑΕΚ.

Στον άξονα, ο Κάτσε έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για τον «παρτενέρ» του Κουρµπέλη -µολονότι χθες το απόγευµα ο Χρήστος ∆ώνης µπήκε σε φουλ πρόγραµµα, συµµετέχοντας και στο δίτερµα-, ενώ ο Μουνιέ «παίζει» µε αυξηµένες πιθανότητες για να µπει «σφήνα» στη δυάδα των µεσοεπιθετικών πίσω από τον Μακέντα, αντί του Χατζηγιοβάνη. Την έτερη θέση «υποστήριξης» του Ιταλού θα πάρει ο Μπουζούκης, ενώ οι Γιόχανσον και Ινσούα θα καλύψουν τις πτέρυγες.

«Σπάσιµο» της πίεσης και επιθετικό τρανζίσιον

Ούτε και ο ίδιος ο Γιώργος ∆ώνης θυµάται πότε ήταν η τελευταία φορά από τις αρχές της σεζόν που είχε διαθέσιµους όλους τους παίκτες του (πλην του Αλτµαν) πριν από αγώνα. Το είδε χθες στο «Γ. Καλαφάτης», έχοντας την ευκαιρία να δουλέψει σε απόλυτους ρυθµούς αυτά που ήθελε για το ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό.

Ο 49χρονος τεχνικός έχει δώσει µεγάλη προσοχή στο «σπάσιµο» του αντίπαλου πρέσινγκ του και στο επιθετικό τρανζίσιον, και πάνω σε αυτά αφιέρωσε µεγάλα κοµµάτια της χθεσινής προπόνησης.

Παναθηναϊκός