Αθλητισμός|19.04.2019 10:06

Ολυμπιακός: Σκέψεις για Ρομπέρτο αν χαλάσει του Σα - Οι προτεραιότητες

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Με γοργούς ρυθµούς είναι αποφασισµένοι να κινηθούν στον Ολυµπιακό προκειµένου η οµάδα να αρχίσει προετοιµασία γύρω στις 10 Ιουνίου, έχοντας συµπληρώσει τα βασικά κοµµάτια του παζλ. Είναι δεδοµένο πως ανάλογα µε την πορεία στα προκριµατικά του καλοκαιριού θα προκύψει νέο κύµα προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ µέσα στον Αύγουστο, ανάλογα µε την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συµµετάσχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Η γενική οδηγία, πάντως, αναφέρει ότι θα υπάρξει προσθήκη τουλάχιστον ενός στόπερ πρώτης γραµµής, ενός κεντρικού µέσου, ως αντι-Νάτχο, ενός ακραίου επιθετικού και ενός φορ µε έφεση στο γκολ. Αυτές οι τέσσερις προσθήκες αναµένεται να γίνουν έως το τέλος Μαΐου. Στην πορεία θα προστεθεί ένας κεντρικός αµυντικός, ενώ θα κλείσουν όσες τρύπες προκύψουν είτε για αγωνιστικούς λόγους είτε λόγω πωλήσεων.

Πολλοί, άλλωστε, εκτιµούν ότι θα προκύψει και θέµα αριστερού µπακ, µιας και ο Λεονάρντο Κούτρης, µε τη σκόνη που έχει σηκώσει στο εξωτερικό, δύσκολα θα συνεχίσει στου Ρέντη. Πολύ σηµαντικό στον σχεδιασµό είναι και το θέµα του τερµατοφύλακα, µε το θέµα Ζοσέ Σα «κολληµένο» το τελευταίο διάστηµα.

Το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» έχει επισηµάνει τις δυσκολίες της συγκεκριµένης υπόθεσης αναφορικά µε τις απαιτήσεις του 26χρονου κίπερ, αλλά και µε το ενδιαφέρον άλλων οµάδων που ήδη έχουν ενοχλήσει την Πόρτο και τον ατζέντη του Ζόρζε Μέντες. Ως εναλλακτικές επιλογές στον Ολυµπιακό εξετάζουν τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος βρίσκεται στο ρόστερ της οµάδας ως δανεικός από τη Ζενίτ, και έναν παλιό γνώριµο, τον Ροµπέρτο. Ο Λοντίγκιν το καλοκαίρι µένει ελεύθερος, αλλά το συµβόλαιό του φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ, χρήµατα που δεν πρόκειται να πάρει στον Πειραιά.

Οσο για τον Ισπανό κίπερ που λατρεύτηκε όσο λίγοι, είχε αποχωρήσει πριν από τρία χρόνια επικαλούµενους οικογενειακούς λόγους. Πλέον µένει ελεύθερος από την Εσπανιόλ, τα δεδοµένα έχουν αλλάξει, και αν δεν µείνει ο Σα, είναι θετικός για τη µεγάλη επιστροφή. Αρκεί, φυσικά, να δεχθεί ένα συµβόλαιο της τάξης των 500.000- 600.000 ευρώ ανά σεζόν.

Θυµίζει Ζαµπά

Την ίδια ώρα, στη Βραζιλία γίνεται αναφορά σε έναν νεαρό εξτρέµ της ρωσικής Αχµάτ Γκρόζνι, ο οποίος θυµίζει περίπτωση Ζαµπά. Πρόκειται για τον 21χρονο Ραβανέλι Φερέιρα, που παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης και έχει τον ίδιο µάνατζερ µε τον µεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ. Εχει σηµασία, ωστόσο, ότι οι Βραζιλιάνοι επικαλούνται ελληνικές πηγές, άρα η πληροφορία περί «ερυθρόλευκου» ενδιαφέροντος δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής.

ΟλυμπιακόςΡομπέρτο Χιμένεθ ΓκάγκοΖοσέ Σα