Αθλητισμός|19.04.2019 20:12

Εμπόριο ναρκωτικών με την ταυτότητα ενός διεθνούς Γάλλου διαιτητή!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Αστειευόμενος, ο Κλεμάν Τουρπάν λέει ότι «η διαιτησία είναι ένα επάγγελμα εξαιρετικά επικίνδυνο». Ο 36χρονος Γάλλος ρέφερι χρησιμοποιεί το χιούμορ για να αντιμετωπίσει μια υπόθεση που, εμμέσως, τον εμπλέκει με ναρκωτικά, όπλα και «βρώμικα» λεφτά.

Μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, λοιπόν, επέλεξε για «κάλυμμα» να χρησιμοποιεί το όνομα του Τουρπάν, ώστε να κάνει τις βρωμοδουλειές της. Τι περιλάμβαναν αυτές; Καλλιέργεια κάνναβης, κατοχή όπλων και χρημάτων από παράνομες πράξεις.

Ο Τουρπάν, ο οποίος την Τρίτη (16/04) σφύριξε την ρεβάνς της Γιουβέντους με τον Αγιαξ για τα προημιτελικά του Champions League, πληροφορήθηκε πως ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν δηλωμένο στο όνομά του, μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας.

«Οι έμποροι χρησιμοποίησαν το όνομά του για να διασκεδάσουν και γιατί είναι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι» εξήγησε στην εφημερίδα «L' Equipe» μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, στις 10 Δεκεμβρίου έγιναν τέσσερις συλλήψεις στο Παρίσι.

Η γαλλική αστυνομία, λοιπόν, συνέλαβε έναν άνδρα με το όνομα Α. Μουνίρ και τρεις συνεργούς του, σε ένα διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν ένας μικρός εκτοξευτήρας πυραύλων (!), ένα Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και ρολόγια και πανάκριβα ρούχα αξίας 650 χιλιάδων ευρώ.

«Δεν ζω στο Νουαϊζί Λε Σεκ, δεν έχω διαμερίσματα, ούτε κάστρα. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την υπόθεση» ξεκαθάρισε ο Τουρπάν, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος νεαρός διαιτητής της γενιάς του στην Γαλλία και ο νεαρότερος που πήρε ποτέ το σήμα διεθνούς από την FIFA, μόλις στα 28 του χρόνια.

διαιτησίαναρκωτικάποδόσφαιροΓαλλία