Αθλητισμός|20.04.2019 11:46

«Θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα»: Μια υπόσχεση που τηρήθηκε τρία χρόνια µετά

Αντώνης Τσακαλέας

Η 20ή Απριλίου είναι σηµαδιακή ηµεροµηνία στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήµερα, το 1926, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης µε την απόφαση υπ. αριθµ. 822 αναγνώρισε και επίσηµα τον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Οµιλο Κωνσταντινουπολιτών, σε µια διαδικασία που ξεκίνησε από τα τέλη του 1925 από διοικητικά και ποδοσφαιρικά στελέχη που προέρχονταν από το πολιτιστικό σωµατείο της Ενωσης Κωνσταντινουπολιτών Θεσσαλονίκης.

Το 2016, στην εκδήλωση, µε αφορµή τη συµπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του «∆ικεφάλου του Βορρά», ο Ιβάν Σαββίδης είχε ολοκληρώσει την οµιλία του ως εξής: «Βρήκα τον εαυτό µου στον ΠΑΟΚ. Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγµατικού ΠΑΟΚ. Μόνο µαζί θα µπορέσουµε να ανοίξουµε τη νέα χρυσή εποχή της οµάδας µας. Και να γράψουµε τις ένδοξες ιστορίες του Συλλόγου. Ολοκληρώνοντας την οµιλία µου, να σηκωθούµε και να χειροκροτήσουµε το µεγαλείο που οραµατίστηκαν το 1926 οι ιδρυτές µας. Και να τιµήσουµε τη µνήµη όσων έφυγαν από τη ζωή, αλλά συνεχίζουν να µας εµπνέουν. Εµείς µαζί για µια ζωή. Χρόνια πολλά, ∆ικέφαλε Αετέ. Σας δίνω τον λόγο µου. Τον λόγο του Πόντιου: Θα σας χαρίσω τη χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούµπα. Πιστέψτε το αυτό».

Ολα αυτά σε µια δύσκολη αγωνιστικά στιγµή για τους «ασπρόµαυρους», που τελείωσε εκείνη τη σεζόν όντας 40 βαθµούς πίσω από την κορυφή, και µε την οµάδα να αποσύρεται από το Κύπελλο. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ ετοιµάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήµατος, έχοντας προηγουµένως κατακτήσει τα δύο τελευταία Κύπελλα, µε συνολική επίδοση 87 νίκες σε 117 εγχώριες αναµετρήσεις τα τελευταία τρία ηµερολογιακά χρόνια. Η χαρά στην Τούµπα έχει έρθει και αύριο θα βρίσκεται στο απόγειό της.

Οι προετοιµασίες για τη φιέστα που θα ακολουθήσει της αναµέτρησης µε τον Λεβαδειακό κορυφώνονται, προκειµένου το πρόγραµµα που έχει εκπονηθεί να τηρηθεί. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιµένουν τη συµµετοχή των περίπου 30.000 φίλων της οµάδας, που έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν, µε τα µέτρα ασφαλείας να είναι αυξηµένα τόσο για την ασφάλεια όλων όσο και για την οµαλή διεξαγωγή της τελετής. Μπροστά από τη Θύρα 7 έχει στηθεί εξέδρα στην οποία θα γίνει και η απονοµή του τροπαίου από τον Μάκη Γκαγκάτση, ως εκπροσώπου της Super League. Η φιέστα της Τούµπας θα δώσει τη θέση της στη µετάβαση της οµάδας στον Λευκό Πύργο για την κορύφωση των πανηγυρισµών.

Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν βαθµό για να βρεθεί στη Γη της Επαγγελίας του, και ακολούθως να πορευτεί µε στόχο το καλύτερο δυνατό τέλος της φετινής διαδροµής που περιλαµβάνει την κατάκτηση του πρωταθλήµατος χωρίς ήττα και του Κ υπέλλου Ελλάδος.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ µε ανακοίνωσή της ζήτησε από τους φιλάθλους την προστασία της Τούµπας, καθώς όπως επισηµαίνει η αναµέτρηση της Κυριακής δεν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΟΚ εκεί. «Παλεύουµε όλοι µαζί έναν χρόνο και η στιγµή της δικαίωσης είναι κοντά, για να γιορτάσουµε µε σεβασµό και συγκίνηση όλοι µαζί» καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΠΑΟΚΙβάν Σαββίδης