Αθλητισμός|20.04.2019 17:03

Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Τότεναμ

Newsroom

Η Σίτι ξανανίκησε την Τότεναμ στο Ετιχαντ, τρεις μέρες μετά τη συγκλονιστική μεταξύ τους μονομαχία για τα προημιτελικά του Champions League, αλλά τούτη τη φορά δεν λάθεψε και χάρηκε στο φινάλε. Προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του 18χρονου Φιλ Φόντεν μόλις στο 5' (το πρώτο του στο πρωτάθλημα έπειτα από 17 συμμετοχές) και παίζοντας εξαιρετική άμυνα δεν επέτρεψε στα Σπιρούνια να την ξαναπληγώσουν στερώντας της μετά το Champions League και την Premier League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αγχωμένη και πιεσμένη αλλά κατόρθωσε να επικρατήσει 1-0 της Τότεναμ παραμένοντας σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος καθώς, έχοντας τα ίδια παιχνίδια με την βασική ανταγωνίστριά της Λίβερπουλ, βρίσκεται στο +1 στη βαθμολογία (Σίτι 86, Λίβερπουλ 85).

Απομένουν τέσσερα ματς για τη λήξη της σεζόν και η Σίτι έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά, αρχής γενομένης από τη ερχόμενη Τετάρτη (24/4): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Μπέρνλι (εκτός), Λέστερ (εντός), Μπράιτον (εκτός), ενώ η Λίβερπουλ έχει να παίξει με Κάρντιφ (εκτός), Χάντερσφιλντ (εντός), Νιούκαστλ (εκτός), Γουλβς (εντός).

Οσο για τον σκόρερ, πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Σίτι στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ με τους Πολίτες στο πρωτάθλημα κι έχει γεννηθεί μετά το 2000 (20 Μαΐου 2000 για την ακρίβεια)! Δεν είναι όμως και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Premiership (είναι ο τρίτος) διότι ο Φόντεν τα κατάφερε σε ηλικία 18 ετών και 327 ημερών, ενώ στα 18 χρόνια και 98 μέρες είχε σκοράρει ο Μίκα Ρίτσαρντς το 2006 και σε ηλικία 18 ετών και 151 ημερών ο Ντάνιελ Στάριτζ το 2008.

Δείτε το γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤότεναμ