Αθλητισμός|20.04.2019 21:12

Παναθηναϊκός: «Έδειξε» πράγματα η 18άδα για το… μετά!

Κώστας Γουλής

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από (αγωνιστικούς) στόχους σ’ αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, μετά (και) τις νέες αφαιρέσεις βαθμών, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης περιμένει να δει «αντίδραση» απ’ τους παίκτες του, μετά το προ εβδομάδος «κάζο» με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ειδικά στο κυριακάτικο (21/4) ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο 49χρονος τεχνικός θέλει, για πολλούς και διάφορους λόγους, μία εικόνα αντίστοιχη με αυτή του α’ γύρου, προκειμένου να (απο)δείξουν οι «πράσινοι» πως αγωνιστικά άξιζαν να βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα και στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/4), με τον Δώνη να ανακοινώνει ακολούθως την 18μελή αποστολή του αγώνα στο Περιστέρι. Αποστολή που δεν έκρυβε μεγάλες… εκπλήξεις, αλλά σίγουρα εμπεριείχε πολλά «μηνύματα» και «έδειξε» πράγματα για το μέλλον και το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ του «τριφυλλιού» μετά το καλοκαίρι.

Πέρα από τους «λαβωμένους» Μπουζούκη, Μαυρομμάτη, Βέργο, Αλτμαν και Αποστολάκη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε εκτός και τους Αντονί Μουνιέ, Νώντα Παντελάκη και Πάνο Αρμενάκα. Κι αν για τους δύο πρώτους η εξέλιξη ήταν λίγο πολύ… αναμενόμενη, ο αποκλεισμός του 20χρονου ομογενούς, μεσοεπιθετικού ήταν ένα ηχηρό «καμπανάκι» προς τον ίδιο. Πως θα πρέπει να ανεβάσει πολύ το επίπεδο δουλειάς και προπόνησής του, για να παραμείνει στο «πράσινο» ρόστερ (και) μετά το καλοκαίρι.

Στον αντίποδα, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε αποστολή τον –ηλικίας 17 ετών και 5 μηνών- Ανδρέα Αθανασακόπουλο, ένα απ’ τα μεγαλύτερα κι αυθεντικότερα ταλέντα της Ακαδημίας του συλλόγου, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» απ’ τον Δώνη (έχει δηλωθεί με το Νο37 στη Super League).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις πέντε εναντίον δύο κι ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Δώνης ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο. Σε αυτή βρίσκονται οι: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Στάικος, Χρ. Δώνης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Κουρμπέλης, Κάτσε, Αθανασακόπουλος, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί, Καμπετσής.

Προβάδισμα για την ενδεκάδα (σε διάταξη 3-4-2-1) έχουν οι Διούδης – Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου – Γιόχανσον, Χρ. Δώνης, Κουρμπέλης, Ινσούα - Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης – Μακέντα.

SuperLeagueΆντονι ΜουνιέΠαναθηναϊκόςΓιώργος ΔώνηςΑνδρέας Αθανασακόπουλος