Αθλητισμός|21.04.2019 10:25

Η Μπαρτσελόνα με τακτική «Casa de Papel» (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο τρίτος κύκλος του συναρπαστικού «Casa de Papel» θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου. Η ομάδα χάντμπολ της Μπαρτσελόνα, όμως, ελπίζει να πάρει άμεσα έμπνευση από την επιτυχημένη σειρά, ώστε να κατακτήσει το δέκατο Champions League της ιστορίας της και πρώτο από το 2015.

Η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης αρέσκεται στο να «καλεί» τον κόσμο της στο γήπεδο με πρωτότυπα διαφημιστικά και το ίδιο έπραξε, ενόψει των προημιτελικών με την γαλλική Ναντ (24 Απριλίου στη Νάντη και 4 Μαΐου στην Βαρκελώνη), τα οποία και δίνουν το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ, που θα διεξαχθεί και φέτος στο «Lanxess Arena» της Κολωνίας (1 και 2 Ιουνίου).

Ο προπονητής Τσάβι Πασκουάλ (καμία σχέση με τον πρώην τεχνικό του μπασκετικού Παναθηναϊκού) συναντιέται στο αυτοκίνητό του με τον αρχηγό της ομάδας, Βίκτορ Τομάς, και του εξηγεί ότι «χρειάζομαι τους καλύτερους διαθέσιμους άντρες. Ανθρώπους χωρίς φόβο. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι κολοσσιαία, Βίκτορ».

Οταν μαζεύει τους άνδρες του στο κρησφύγετο ο Πασκουάλ, σε ρόλο «Καθηγητή», ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους και ούτε πραγματικά ονόματα, γιατί «θέλουμε να δώσουμε ένα χτύπημα στο χάντμπολ».

Ετσι, λοιπόν, ονομάζει κάθε μέλος της «συμμορίας» με την πόλη καταγωγής του (Παρίσι, Χιχόν, Βελιγράδι, Τολέδο, Βαρκελώνη και… Χαφναρφιόρντουρ, μεταξύ άλλων).

Οταν ένας από τους άνδρες τον ρωτάει «ποιος είναι ο στόχος;», ο «Profesor» Πασκουάλ είναι ξεκάθαρος: «Το Champions League». Τους προπονεί σκληρά και τους ξεκαθαρίζει ότι «όποιος δεν αντέχει, να εγκαταλείψει τώρα. Οι υπόλοιποι, καλώς ήρθατε στο ‘Σπίτι του χάντμπολ’ (σ.σ. κατά το «Χάρτινο Σπίτι», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του τίτλου της ισπανικής σειράς)».

Τσάμπιονς ΛιγκΜπαρτσελόναχάντμπολ