Αθλητισμός|21.04.2019 10:35

Serie A: Πρωταθλητής Κριστιάνο Ρονάλντο με ρεκόρ της Γιουβέντους (vid)

Newsroom

Προφανώς ο ανικανοποίητος και τελειομανής Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του στη Γιουβέντους από τη στιγμή που δεν κατέκτησε το Champions League. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη του σεζόν στη Γηραιά Κυρία συνδυάστηκε με έναν τίτλο, που έχει παράλληλα ιστορικό χαρακτήρα, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και συνολικά στην Ευρώπη.

Και τούτο διότι η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου μετά την επικράτηση με 2-1 επί της Φιορεντίνα, ανέδειξε τη Γιουβέντους για όγδοη σερί σεζόν πρωταθλήτρια Ιταλίας. Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα του ιταλικού ποδοσφαίρου με 35 πρωταθλήματα και 13 Κύπελλα, που δεν έχει πέσει ποτέ από την κορυφή από τη σεζόν 2011-12 και τούδε!

Μάλιστα, η επίδοση αυτή πλέον αποτελεί νέο ρεκόρ μεταξύ των κορυφαίων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία), καθώς η Γιούβε γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά οχτώ σερί πρωταθλήματα.

Ξεπέρασε το εντυπωσιακό επταετές σερί της Λυών στο Σαμπιονά που διήρκησε από το 2001-02 ως το 2007-08 και προφανώς διεύρυνε το δικό της, καθώς η τελευταία ομάδα που είχε κατορθώσει να την εκθρονίσει ήταν η Μίλαν τη σεζόν 2010-11.

Συλλέκτης τίτλων ο Κριστιάνο

Παράλληλα, ο συλλέκτης τίτλων και βραβείων Κριστιάνο που έχει στη συλλογή του πέντε χρυσές μπάλες κι ένα Euro με την Πορτογαλία, σήκωσε τον 27ο ομαδικό τίτλο στην καριέρα του. Ξεχωρίζουν βεβαίως τα πέντε Champions League και τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ενώ δίπλα στα πρωταθλήματα Αγγλίας (3) και Ισπανίας (2), ήρθε να προστεθεί και το πρώτο ιταλικό. Δεδομένου μάλιστα ότι έχει πανηγυρίσει τίτλο και με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (το Σούπερ Καπ του 2002) αλλά και με την Εθνική Πορτογαλίας, δεν υπάρχει ομάδα στην οποία έπαιξε δίχως να έχει σηκώσει τουλάχιστον ένα τρόπαιο.

Δείτε τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του τίτλου:

T
T

Serie AΓιουβέντουςΚριστιάνο Ρονάλντο