Αθλητισμός|21.04.2019 13:43

Σύζυγος Βιεϊρίνια: «Εξι χρόνια έλεγε θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»

Newsroom

Λίγο προτού ο Αντρέ Βιεϊρίνια φύγει από το σπίτι του για το παιχνίδι με την ΑΕΛ είπε στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Βάσω Βεργίδου και στην κόρη τους: «Κορίτσια, φεύγω στη Λάρισα για το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου». Ωρες αργότερα ο Αντελίνο των φίλων του ΠΑΟΚ, ο μεγάλος αρχηγός του Δικέφαλου σε μια φάση που δεν χρειαζόταν καν να μπει με δύναμη, περίπου στο κέντρο του γηπέδου, κάνει ένα άλμα, πατάει άσχημα στο έδαφος και τραυματίζεται σοβαρά.

Ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει αποφύγει τον τραυματισμό αλλά δεν προφύλλαξε τον εαυτό του, μπήκε με δύναμη στη φάση κι έγινε το κακό. Αυτός όμως είναι ο Αντρέ, κι αυτή είναι η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ για τον οποίο απ' τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα δίνει όλο του το «είναι». Δίνει και την ψυχή του...

Η Βάσω Βεργίδου - Βιεϊρίνια, η σύζυγος του αρχηγού, μίλησε για τον Αντρέ όπως μόνο εκείνη τον έχει ζήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ώρες ώρες σκέφτομαι και εγώ, μήπως αυτό το παιδί δεν έχει γεννηθεί στην Πορτογαλία και έχει γεννηθεί εκεί γύρω γύρω στην Τούμπα; Δεν ξέρω, πολλές φορές όταν μιλάμε στο σπίτι, λέμε εμείς οι Έλληνες, εδώ στην Ελλάδα... 

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως ο,τι λέει, το κάνει. Έξι χρόνια περίπου στη Γερμανία μου έλεγε, θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ για να πάρω το πρωτάθλημα. Γύρισε, αγωνίστηκε, πάλεψε. Το΄πε και το΄κανε. Μέσα σε δύο χρόνια πήρε Κύπελλο και τώρα παίρνει και το πρωτάθλημα. Τι άλλο να σκεφτώ γι΄αυτόν; Πόσο πείσμα μπορεί να έχει, πόσο δυνατός άνθρωπος πρέπει να είναι...».

Και συμπληρώνει αναφορικά με το πάθος του αλλά και την άτυχη στιγμή που είχε στο ματς με την ΑΕΛ: «Έτσι είναι ο Αντρέ. Τα παίρνει όλα πάνω του. Τόσο μαχητικός, τόσο αποφασιστικός και στο κλείσιμο της χρονιάς, η "μάχη" που έδωσε είχε αυτό το τίμημα». Όσο για το αν έγινε... θυσία για το μεγάλο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου; «Εγώ σαν γυναίκα του μπορώ να το πω. Ο ίδιος δεν θα το πει ποτέ...».

Διαβάστε στο sdna όλη τη συνέντευξη της Βάσως Βεργίδου-Βιεϊρίνια

ποδόσφαιροΠΑΟΚSuperLeagueΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια