Αθλητισμός|21.04.2019 20:02

Premier League: Απόδραση πίστης για την Λίβερπουλ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται η Λίβερπουλ. Παρ’ ότι δεν έπιασε καλή απόδοση, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφυγε με τη νίκη από την Ουαλία (2-0 την Κάρντιφ) και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από την Μάντσεστερ Σϊτι, αλλά με ματς περισσότερο.

«Χρυσοί» σκόρερ για τους «Κόκκινους» ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (56’) και ο Τζέιμς Μίλνερ (81’ πέν.), με την Λίβερπουλ να φτάνει τους 88 βαθμούς, την υψηλότερη συγκομιδή της επί από τότε που η νίκη δίνει τρεις βαθμούς.
Το καθοριστικό γκολ του Βαϊνάλντουμ

 

Η Λίβερπουλ, βεβαίως, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού περιμένει ένα στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι, ποντάροντας κυρίως στο τοπικό ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (24/04, 22:00) στο «Ολντ Τράφορντ».

Το… πρόβλημα για την παρέα του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ότι η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει πάρει την κάτω βόλτα, όπως φάνηκε και στην συντριβή με 4-0 (13’ Ριτσάρλισον, 28’ Σίγκουρντσον, 56’ Ντιν, 64’ Γουόλκοτ) στην έδρα της αδιάφορης Εβερτον του Μάρκο Σίλβα.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι», οι οποίοι ποτέ επί εποχής Premier League δεν είχαν δεχθεί 48 γκολ σε ένα πρωτάθλημα, συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, για πρώτη φορά από το 1981.

Ο διασυρμός της Γιουνάιτεντ

 

Δεν μπόρεσαν έτσι, να εκμεταλλευτούν την εντός έδρας ήττα της Αρσεναλ από την Κρίσταλ Πάλας με 3-2 (47’ Εζίλ, 77’ Ομπαμεγιάνγκ – 17’ Μπεντέκε, 61’ Ζαχά, 69’ ΜακΑρθουρ), σε ένα ματς όπου ο Ντίνος Μαυροπάνος ξεκίνησε βασικός αντί του τιμωρημένου Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, όταν ο Ουνάι Εμερι θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Τις ήττες των Αρσεναλ και Γιουνάιτεντ, αλλά και της Τότεναμ το μεσημέρι του Σαββάτου, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το βράδυ της Δευτέρας (22/04, 22:00) η Τσέλσι, η οποία υποδέχεται την Μπέρνλι και μπορεί να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η βαθμολογία

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΠρέμιερ ΛιγκποδόσφαιροΛίβερπουλΑρσεναλ