Αθλητισμός|22.04.2019 11:23

Οι 4 που... έχασαν στη νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία!

Newsroom

Δεν είχε μόνο κέρδη, είχε και ζημιές η νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία. Μπορεί σε ομαδικό επίπεδο να ισχύει το «αποστολή εξετελέσθη» με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στη 15η νίκη τους στα τελευταία 16 ματς και τα 101 γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν (68 στο πρωτάθλημα), ωστόσο, οι εξετάσεις για ορισμένους παίκτες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναφερόμαστε στους Ζιλ Ντίας, Λοντίγκιν, Σολδάνο και Ανδρούτσο που δίνουν τη δική τους -προσωπική- μάχη παραμονής στο ρόστερ. Για να το πάρουμε με τη σειρά, ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν τα πήγε άσχημα, αλλά δεν έκανε και τη διαφορά. Ουδείς αμφισβητεί την ποιότητά του, ωστόσο, το ζητούμενο είναι αν η προσφορά του μπορεί να καλύψει την αλμυρή τιμή του, μιας και το συμβόλαιό του (στη Μονακό όπου ανήκει) ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καλή εικόνα, του δίνει ευκαιρίες τελευταία, αλλά όπως φαίνεται δύσκολα θα ζητήσει την παραμονή του, καθώς θα αναζητήσει κάτι ακόμη καλύτερο για τα φτερά της επίθεσης. Η υπόθεσή του, πάντως, δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά.

Ο Φράνκο Σολδάνο για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι πήρε φανέλα βασικού, αλλά έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Η μοναδική στιγμή που φάνηκε στην αναμέτρηση ήταν ένα σουτ που έπιασε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του Μελίσσα. Και για τον Αργεντινό στράικερ στερεύει το λάδι στο καντήλι της παραμονής, αν και η τεχνική ηγεσία σκοπεύει να τον δει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ηταν η πέμπτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, παραμένει άσφαιρος και πάνω απ' όλα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να σταθεί στην αιχμή του δόρατος μιας ομάδας που φτιάχνει ευκαιρίες, αλλά ψάχνει το εύκολο γκολ.

Και ο Γιούρι Λοντίγκιν δεν έδειξε ιδιαίτερη σταθερότητα. Μπορεί να πήρε προσωπική ρεβάνς από τη Λαμία, καθώς ήταν κάτω από τα δοκάρια και σε εκείνο το οδυνηρό 0-1 του Κυπέλλου στο Φάληρο, αλλά δεν ενέπνευσε σιγουριά στην άμυνά του. Βιαστικές επιλογές με τη μπάλα στα πόδια, αργές αντιδράσεις. Παίζει, φυσικά, ρόλο το γεγονός ότι είναι πολύ καιρό στη ναφθαλίνη του πάγκου, αλλά έχει κι ένα συμβόλαιο της τάξης του ενός εκατομμυρίου από τη Ζενίτ. Ακόμη κι αν δεν βρεθεί άκρη με τον Ζοζέ Σα, δύσκολα θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι.

Οσο για τον Θανάση Ανδρούτσο, αγωνίστηκε αναγκαστικά ως δεξιός μπακ, λόγω της απουσίας του -τιμωρημένου- Ομάρ. Δεν τα πήγε άσχημα, αλλά φάνηκε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Στα αμυντικά του καθήκοντα είχε αδυναμίες με πολύ χαρακτηριστική τη φάση στο πρώτο μέρος με τον Ασούμπρε να φεύγει στην πλάτη του, αλλά να στέλνει τελικά τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Ο νεαρός μέσος, είναι πολυεργαλείο κι αυτή του η ικανότητα μπορεί να του δώσει άλλη μία ευκαιρία παραμονής στο ρόστερ, αλλά στο χθεσινό διαγώνισμα δεν πήρε πολύ καλό βαθμό. Μην ξεχνάμε ότι και τον Γενάρη ήταν με το ένα πόδι στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο, για να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη τελευταία στιγμή...

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, τους υπερασπίστηκε λέγοντας ότι η απόδοσή τους επηρεάστηκε συνολικά από τα κέφια της ομάδας που δεν ήταν και πολλά, ωστόσο, σε αυτή την καμπή της σεζόν, ένα βήμα πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ακόμη και μερικά λεπτά συμμετοχής δεν πρέπει να περνούν ανεκμετάλλευτα. 

Ζιλ ΝτίαςSuperLeagueΓιούρι ΛοντίγκινποδόσφαιροΟλυμπιακόςΦράνκο Σολδάνο