Αθλητισμός|22.04.2019 12:26

ΑΕΚ: Ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό της

Σταύρος Καζαντζόγλου

Για τη νέα απογοητευτική εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με την ΑΕΛ, υπάρχουν πολλές αιτίες. Σίγουρα, υπήρξε ελλιπής προετοιμασία του παιχνιδιού από τον Χιμένεθ, κάκιστες επιλογές στην 11άδα, τραγική νοοτροπία από τους παίκτες. Αλλά φάνηκε, ότι από την ΑΕΚ έλειψε και ο τρόπος για να φτάσει στο γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν διάθεση να ξεφορτωθούν την μπάλα από τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν το χειρότερο εαυτό τους.

Μέχρι και χθες (21/4), η ΑΕΚ είχε το αρνητικό ρεκόρ των 47 γεμισμάτων προς την αντίπαλη περιοχή στο ματς του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ (τα 13 ήταν πετυχημένα). Κόντρα στην ΑΕΛ, η ΑΕΚ έφτασε ακόμα πιο χαμηλά. Έκανε συνολικά 49 γεμίσματα προς την περιοχή του Κρίστινσον, δείγμα σαφώς έλλειψης σχεδίου για να φτάσει ορθολογικά στο γκολ. Σα να μην έφτανε αυτό, από τις παρά μια 50 σέντρες, πετυχημένες ήταν μόλις οι 11!

Ο παίκτης με τις περισσότερες «γιόμες» ήταν ο Γκάλο, που είχε 7/26. Από τη δεξιά πλευρά αγωνίστηκε και ο Μπακάκης, που είχε 0/3 για να ανέβει το συνολικό ποσοστό στο 7/29. Ακόμα χειρότερα, τα πράγματα από την αριστερή πλευρά, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας που να έκανε έστω μια σέντρα της προκοπής: 0/4 ο Κλωναρίδης, 0/3 ο Χουλτ, 0/3 ο Μπογέ και 0/1 ο Αλμπάνης. 0/11 συνολικά!

ποδόσφαιροΑΕΛΡοντρίγκο ΓκάλοΑΕΚ