Αθλητισμός|22.04.2019 12:27

Ο Κιλιάν Μπαπέ έκλεισε την πόρτα στην Ρεάλ (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Αυτό το καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές. Μια από αυτές, όμως, ΔΕΝ θα είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, παρ’ ότι ο Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί διακαή πόθο του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος τον είχε εντοπίσει στην Μονακό όταν ήταν ακόμα 14 ετών και από τότε είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στον πρόεδρο της «Βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Μένω στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχω δεθεί με το πρότζεκτ της. Είναι καλό για την Ρεάλ που γύρισε ο «Ζιζού», θα βλέπω τους αγώνες τους ως θαυμαστής» ξεκαθάρισε ο Μπαπέ, ο οποίος δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον Ζιντάν, ενώ πιτσιρικάς λάτρευε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ο Πορτογάλος αγωνίζονταν ακόμα στην Ρεάλ.

Ο Κιλιάν γιόρτασε με χατ – τρικ κόντρα στην παλιά του ομάδα (3-1 την Μονακό) την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε ένα ματς όπου η Παρί, αντί για τον χορηγό, είχε την Παναγία των Παρισίων στο μπροστινό μέρος της φανέλας και το «Notre-Dame» στο πίσω μέρος της. Ο Μπαπέ μετράει αισίως τρία διαδοχικά πρωταθλήματα, ένα με την Μονακό και δύο με την Παρί, αλλά ο μεγάλος του στόχος με την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είναι το Champions League, για το οποίο «καίγονται» και οι ιδιοκτήτες από το Κατάρ.

Ο 20χρονος επιθετικός, ο οποίος με αυτά τα γκολ έφτασε τα τριάντα στην Ligue 1 (ο νεαρότερος που τα καταφέρνει), μπήκε γερά στην μάχη για την κατάκτηση του «Χρυσού Παπουτσιού» ως πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη, με μεγάλο αντίπαλο τον Λιονέλ Μέσι (33 γκολ).

Το χατ – τρικ του Μπαπέ

 

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν μπροστά τους πέντε αγωνιστικές μέχρι τον φινάλε των πρωταθλημάτων σε Ισπανία και Γαλλία. Παρά το προβάδισμα του Μέσι, ο Μπαπέ έχει υπέρ του το γεγονός ότι ο Αργεντινός πιθανότατα θα ξεκουραστεί σε κάποια ματς, αφού η Μπαρτσελόνα ρίχνει το βάρος στα ημιτελικά του Champions League με την Λίβερπουλ, ενώ η Παρί έχει μπροστά της πιο εύκολους αντιπάλους και μόνο τον τελικό του Κυπέλλου με το Ρεν (Μεγάλο Σάββατο 27/04, 22:00).

Το πρόγραμμα του Μέσι (33 γκολ): Αλαβές (εκτός), Λεβάντε (εντός), Θέλτα (εκτός), Χετάφε (εντός), Έιμπαρ (εκτός)

Το πρόγραμμα του Μπαπέ (30 γκολ): Μονπελιέ (εκτός), Νις (εντός), Ανζέ (εκτός), Ντιζόν (εντός), Ρεμς (εκτός)

Κιλιάν ΜπαπέΠαρί Σεν ΖερμένποδόσφαιροΡεαλ Μαδρίτης