Αθλητισμός|23.04.2019 09:28

Αρσεναλ: Σωκράτης και Μαυροπάνος δεν πάνε πουθενά (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Αρσεναλ στην «μετά Αρσέν Βενγκέρ» εποχή βρίσκεται υπό ακόμα μεγαλύτερη πίεση, με τις απαιτήσεις των φιλάθλων της να είναι υψηλές, τόσο για τον Ουνάι Εμερι, όσο και για τους ποδοσφαιριστές.

Προς το παρόν, ο Βάσκος τεχνικός και οι παίκτες ανταποκρίνονται αρκετά καλά, αφού οι «Κανονιέρηδες» διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα της Premier League (και την επιστροφή στο Champions League, ύστερα από μια διετία απουσίας), ενώ έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Βαλένθια.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν χωρούν σημαντικές βελτιώσεις στην εικόνα της ομάδας και το ρόστερ της, το οποίο πρόκειται να υποστεί αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι που έρχεται.

Σε αυτές, απ’ ότι φαίνεται, δεν συμπεριλαμβάνονται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Ντίνος Μαυροπάνος. Ο «Sokratis» θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος από τον Εμερι, ενώ ο Μαυροπάνος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στην διάρκεια της σεζόν, αλλά τώρα που είναι υγιής παίρνει ευκαιρίες και θα πάρει και άλλες.

 

Στην πόρτα εξόδου, αντίθετα, δείχνουν να βρίσκονται τρία «βαριά ονόματα» όπως ο Σκόντραν Μουστάφι, ο Μεσούτ Εζίλ και ο Χένρικ Μκχιταριάν, για τους οποίους η Αρσεναλ ελπίζει να μαζέψει γερό… κομπόδεμα. Ο σύλλογος του Λονδίνου, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να κάνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα, ειδικά αν δεν εξασφαλίσει το Champions εισιτήριο.

Η Αρσεναλ θα ακούσει προτάσεις για Καρλ Τζένκινσον και Μοχάμεντ Ελνενί, ενώ θα πωληθούν και οι Κάλουμ Τσέιμπερς και Νταβίντ Οσπίνα, όταν ολοκληρωθούν οι δανεισμοί τους σε Φούλαμ και Νάπολι αντίστοιχα.

Ο Πετρ Τσεχ κρεμάει τα γάντια του, ο Ααρον Ράμσεϊ έχει ήδη υπογράψει στην Γιουβέντους, ενώ και ο Ντάνι Γουέλμπεκ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει φέτος, αναμένεται να αποχαιρετήσει το «Emirates», με την Αρσεναλ να γλιτώνει πολλά χρήματα, σε ότι αφορά αποδοχές ποδοσφαιριστών.

Απολαυστικό βίντεο με Σωκράτη και Μαυροπάνο

Ντίνος ΜαυροπάνοςποδόσφαιροΣωκράτης ΠαπασταθόπουλοςΑρσεναλ