Αθλητισμός|23.04.2019 13:02

ΠΑΟΚ: Στο δρόμο για το τρεμπλ - Ερχεται ενίσχυση από το «πάνω ράφι»

Αντώνης Τσακαλέας

Το άκρως τρελό και «ασπρόµαυρο» Σαββατοκύριακο, που ξεκίνησε µε το σόου των φίλων του ΠΑΟΚ µε πυρσούς σε Παραλία και Κάστρα το βράδυ του Σαββάτου και κορυφώθηκε µε όσα διαδραµατίστηκαν σε Τούµπα και Λευκό Πύργο την Κυριακή µε την απονοµή του τροπαίου του πρωταθλητή, δίνει τη θέση του στο βλέµµα προς το «αύριο».

Πλέον, η επόµενη µέρα για τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας έχει άλλους δύο στόχους µέσα στο 2019, µε τους οποίους θα ολοκληρωθεί ένα ιδιόµορφο «τρεµπλ». Ο ΠΑΟΚ καλείται να κρατήσει το Κύπελλο για τρίτη συνεχόµενη χρονιά στην Τούµπα και ακολούθως να διαµορφώσει το ρόστερ του στον δρόµο για την παρθενική του παρουσία στη φάση των οµίλων του Champions League µέσω των αγώνων που θα δώσει (ο αριθµός των οποίων θα καθοριστεί µέχρι το τέλος της φετινής σεζόν) το καλοκαίρι.

Και αν κάποιος θεωρεί πως η συγκεκριµένη συζήτηση είναι πρόωρη, ειδικά λόγω των «φρέσκων» πανηγυρισµών, θα πρέπει να σκεφτεί πως η πρώτη αναµέτρηση για τη 2η φάση των προκριµατικών της µεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι σε 91 ηµέρες.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του µετά τη λήξη της αναµέτρησης στην οποία ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη κατάκτηση του πρωταθλήµατος, σηµειώνοντας πως αυτό το επίτευγµα δεν θα είναι παρά «η αρχή των µεγάλων κατορθωµάτων που θα ακολουθήσουν». Ο πρόεδρος και µεγαλοµέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνει έτοιµος και διατεθειµένος, για ακόµα ένα καλοκαίρι, να βάλει τον πήχη ακόµα πιο ψηλά και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του (αλλά και από την τσέπη του) προκειµένου οι «ασπρόµαυροι» να είναι ακόµα πιο ανταγωνιστικοί, καθώς θέλουν να φτάσουν στα «σαλόνια», οι απαιτήσεις των οποίων απέχουν αρκετά από αυτές των ελληνικών δεδοµένων.

Από το «πάνω ράφι»

Οι πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει -και αφορούν την «αναµόχλευση» της αγοράς- δείχνουν πως ο οµογενής επιχειρηµατίας είναι έτοιµος να «θωρακίσει» τον ΠΑΟΚ µε ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι», οι οποίοι θα αποκτηθούν για να δέσουν µε τα κοµµάτια του παζλ που ήδη υπάρχουν, δηλαδή τόσο µε τους έµπειρους ποδοσφαιριστές που είναι στο «ασπρόµαυρο» ρόστερ όσο και µε τη φουρνιά των U23, η οποία έχει διάθεση να αφήσει το στίγµα της και αποτελείται από τους Τσούµπα Ακοµ, Κάρολ Σβιντέρσκι, Δηµήτρη Ληµνιό, Λέο Ζαµπά, ενώ ακολουθεί και ο Λάζαρος Λάµπρου, που ετοιµάζει βαλίτσες επιστροφής στο στάδιο της Τούµπας από τον δανεισµό του. Οι ποδοσφαιριστές άφησαν πίσω τους το γλέντι τίτλου και χθες προπονήθηκαν µε φόντο τον δεύτερο ηµιτελικό της Πέµπτης µε αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, µε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να είναι αµφίβολος λόγω χτυπήµατος που δέχθηκε στην αναµέτρηση της περασµένης Κυριακής.

Ιβάν ΣαββίδηςφιέσταΠΑΟΚ