Αθλητισμός|23.04.2019 12:11

Ολυμπιακός: Ο Χασάν αρέσει πιο πολύ και από τον Μπεργκ!

Σταύρος Γεωργακόπουλος

∆εν... έσκισε κιόλας -για να το γράψουµε όσο γίνεται πιο κοµψά- στον αγώνα της Λαµίας. Στο γήπεδο που στο αντίστοιχο παιχνίδι Κυπέλλου είχε σκοράρει, ενώ είχε µοιράσει και δύο ασίστ.

Οι αναµνήσεις ξαναγύρισαν στο µυαλό του Αργεντίνου φορ, αλλά µόνο αυτές, καθώς αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Την ίδια ώρα ο Αχµέντ Χασάν παρακολουθούσε την αναµέτρηση από τον πάγκο, µέχρι που κλήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, λίγο πριν από τη συµπλήρωση µιας ώρας αγώνα. Ο,τι δεν κατάφερε ο πρώην παίκτης του Ουνιόν Σάντα Φε σε 58 λεπτά το κατάφερε ο Αιγύπτιος σε µία προσπάθεια. Μια ασίστ του Νάτχο ήταν αρκετή για να πετύχει το 11ο γκολ του από το ξεκίνηµα του β’ γύρου, ενώ στο πρώτο µισό της περιόδου είχε βρει δίχτυα µόλις τρεις φορές.

Εντυπωσιακή η διαφορά για τον δανεικό από την Μπράγκα στράικερ, ο οποίος έφτασε στη 2η θέση του πίνακα των «ερυθρόλευκων» σκόρερ στο πρωτάθληµα τον Γιώργο Μασούρα (10 γκολ έκαστος). Με αυτούς τους αριθµούς δικαιώνει όχι µόνο την ικανότητά του αλλά και την εµπιστοσύνη µε την οποία τον περιβάλλει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του, αλλά και την... αγορά του.

Παρότι το αντάλλαγµα ξεπερνά τα 4 εκατοµµύρια ευρώ, ο 48χρονος κόουτς τον θέλει στην οµάδα και τα επόµενα χρόνια, προτιµώντας τον, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, και από τον δηµοφιλή Μάρκους Μπεργκ που παλεύει από τον Ιανουάριο να φέρει πίσω στην Ελλάδα η διοίκηση. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι αρνητικός ούτε για τον Σουηδό killer, αλλά το να αποκτηθούν και οι δύο µοιάζει απίθανο λόγω κόστους. Οσο για τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, σκόρερ στο πρόσφατο ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρέµεινε για µία ακόµη φορά στην άκρη του πάγκου.

Ο Ισπανός φορ µε συγκοµιδή 11 γκολ και τρεις ασίστ, νούµερα δηλαδή εφάµιλλα µε εκείνα του Χασάν, αλλά αντίστροφη πορεία (7 γκολ στον πρώτο γύρο), δεν υπολογίζεται ως βασική επιλογή. Στη διάρκεια του αγώνα της Λαµίας, πάντως, αντί να κερδίσουν πόντους, µάλλον έχασαν εκείνοι που περνούν εξεταστική περίοδο. Ο Ζιλ Ντίας είχε καλές στιγµές, αλλά δεν έκανε τη διαφορά, ο Λοντίγκιν είναι εναλλακτική επιλογή για την επόµενη σεζόν πίσω από Σα ή... Ροµπέρτο, ενώ ο Ανδρούτσος, παρότι πάλεψε, αποδείχθηκε ότι δεν µπορεί να κάνει πολλά ως δεξιός µπακ.

ΟλυμπιακόςΑχμέντ ΧασάνΜάρκους Μπεργκ