Αθλητισμός|23.04.2019 13:55

Euroleague: Ματς επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Θοδωρής Φελάνης

Η οµάδα του Ρικ Πιτίνο, µετά τα αρνητικά αποτελέσµατα στη Μαδρίτη, αναζητά εναγωνίως τη νίκη που θα τη βάλει ξανά σε θέση διεκδίκησης στόχου. «Παίζουµε στα playoffs και χάνουµε µε 0-2. Θα έπρεπε να είµαστε στο 1-1. ∆εν εκτελέσαµε καλά το πλάνο µας. Οταν δεν το κάνεις αυτό, δεν είσαι εξαιρετική οµάδα.

Οταν το κάνεις, είσαι στο 1-1 και γυρνάς σπίτι µε ψυχολογία. Οταν κερδίζαµε, είχαµε 10-11 λάθη ανά παιχνίδι. Την τελευταία φορά κάναµε 17. Οταν έχεις 17 λάθη στα playoffs, δεν κερδίζεις. Ηταν τα δικά µας λάθη τα οποία οδήγησαν τη Ρεάλ σε αιφνιδιασµούς και εύκολα καλάθια. Πρέπει να τα περιορίσουµε» δήλωσε χθες ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Πιτίνο αναφέρθηκε και στα µπάτζετ των οµάδων: « Οταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου, δεν είναι µόνο θέµα µπάτζετ, αλλά και θέµα του ποιος εκτελεί καλύτερα το πλάνο του. Αυτό το λέω γιατί πολλοί λένε για το µπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Φενέρµπαχτσε. ∆εν είναι θέµα χρηµάτων, αλλά εκτέλεσης. Οταν παίζεις µε µια οµάδα µε µεγαλύτερο ταλέντο, πιο ψηλούς παίκτες και καλύτερους σουτέρ, πρέπει να σκεφτείς καλύτερα και να εκτελείς µε µεγαλύτερο µπασκετικό IQ».

Ο Αµερικανός τεχνικός διηγήθηκε µια ιστορία από την επαφή του µε έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού: «Ηµουν σε ένα εστιατόριο. Ξαφνικά ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και µου είπε ότι θέλει να µου δώσει µια συµβουλή. Του είπα: “Αν είναι καλή, OK”. Μου πρότεινε ο Καλάθης να ποσ τάρει τον Καµπάτσο. Του είπα: “Είναι εξαιρετικό. Αλλά πρέπει να πω στον άλλο προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ από τον Καλάθη και να βάλει τον Καµπάτσο για να γίνει αυτό που µου προτείνεις”».

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ ταξίδεψε στην Αθήνα µε τον Γιουλ στην αποστολή, ο οποίος, όµως, δεν θα παίξει. Αναφερόµενος στον τραυµατισµό του Καλάθη στην κνήµη, ο Πάµπλο Λάσο είπε: «∆εν πιστεύω αυτές τις ιστορίες. Ο Γκιστ δεν θα έπαιζε στο πρώτο µατς, κι όµως έπαιξε. ∆εν µε νοιάζει τι λένε. Εχω αρκετά να σκεφτώ για την οµάδα µου».

EuroleagueΠαναθηναϊκόςΡεαλ Μαδρίτης